BREAKING NEWS la TVR. Adevărul despre directoarea departamentului de știri, cu telefonul pe silent

Directoarea interimară a Știrilor TVR, Raluca Stroe Brumariu, și-a dat, luni, demisia, după ce TVR nu a acoperit vineri, în regim de breaking news, tragedia de la Clubul Colectiv. 

TVR avea o procedură de breaking news, dar doar scrisă în calculator. Ea nu fusese aprobată de Comitetul Director. Directoarea interimară a departamentului de știri și-a dat demisia din cauză că în absența sa nu s-au luat măsurile necesare pentru a se intra în emisie. Jurnaliștii postului public de televiziune au fost în teren, au filmat, au vorbit cu oamenii de la fața locului, au făcut tot ceea ce puteau să facă. Însă, în lipsa procedurilor adoptate și în lipsa directoarei de știri, TVR nu a transmis nimic vineri seară pe post. TVR a început abia sâmbătă dimineață să difuzeze informații despre tragedia din Clubul Colectiv. Raluca Stroe Brumariu a precizat că motivul pentru care TVR nu a transmis nimic a fost lipsa de decizie a celor prezenți în redacție. "La mine au sunat, am primit mesaj, dar telefonul era pe silent și nu l-am auzit. De aceea nu am fost aici. Pentru asta eu demisionez. Dar consider ca redactia nu are nicio vină. Oamenii au fost pe teren", a spus ea, pentru hotnews.ro.

Fosta directoare a departamentului de știri susține că deși procedura de breaking news era scrisă de mult timp, dar neaprobată, putea să funcționeze în absența ei. 

[citeste si]         

Pe Facebook, fosta directoare de știri de la TVR a scris, după ceea ce s-a întâmplat la postul public: "O singura precizare: nu directorul știrilor decide când se sparge emisia. Iar o procedura de breaking news nu exista". 

Cine este Raluca Stroe Brumariu

Fosta directoare a departamentului de știri din TVR lucra în Televiziunea Română din 1997. A început ca reporter, apoi a fost editor, producător de jurnal, producător al zilei și producător executiv, funcție pentru care a dat concurs în 2000. A produs emisiunea "Știrea Zilei" moderată de Mihai Rădulescu. Din 2005, a fost numită producător general pe jurnalele TVR. După concediul maternal din 2007, a lucrat cu Alina Pagu până în 2010 ca producător la jurnalul de 14:00. În 2010, a fost numită producător executiv, funcție ocurpată până în 2012. A fost producător al emisiunilor Prim Plan, Știrea Zilei, Ediție Specială, moderate de jurnaliști cum ar fi Alina Mungiu Pippidi, Radu Nicolau, Rasvan Popescu, Răzvan Dumitrescu, Gabriel Vrânceanu Firea. A pus bazele emisiunii Prim Plan cu Mihai Rădulescu, moderată ulterior de Dan Turturică. A inițiat emisiunea Reportajele Jurnalului. A coordonat rubrica Interviurile Jurnalului.  În 2013 se revolta pe testele din TVR care considera că sunt influențate politic. Potrivit declarației de avere depusă în iunie 2015, la începutul de mandat ca director de știri,  Raluca Stroe Brumariu are două terenuri intravilane, unul în București, unul în Bușteni, are un apartament în București și o casă de vacanță în Bușteni și obiecte de artă în valoare de 90.000 de euro. A vândut o pictură clasică în valoare de 125.000 de euro. Are 39.000 de euro în conturi bancare și câștiga anual 53 de mii de lei de la TVR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel