Una dintre cele mai valoroase relicve creștine, Brâul Maicii Domnului se află în perioada 13-15 mai la Voluntari, adus de maicile de la Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia.
Cu prilejul acestui eveniment, la Catedrala din Voluntari se organizează în aceste zile, la inițiativa primarului orașului, Florentin Pandele, un pelerinaj, pentru toți credincioșii din țară care au anunțat că vor veni să se roage la Brâul Maicii Domnului.
Kato Xenia, situată la 50 de kilometri de orașul grecesc Volos, este o mănăstire de maici, care păstrează o parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului. Brâul este țesut din păr de cămilă și, alături de Cinstitul ei Acoperământ, constituie singura amintire prețioasă ce se păstrează din viața ei pământească și smerită, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lume.
Această bucată de Brâu a fost luată de la Muntele Athos, în anul 1552, şi adusă la Mitropolia Dimitriadei, într-un moment de grea încercare pentru populaţia de aici, în timpul unei epidemii de ciumă. Istoria povesteşte că, imediat după aducerea sa, oamenii s-au însănătoşit.
De asemenea, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a făcut să înceteze diferite epidemii: în anul 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Ţara Românească pentru îndepărtarea ciumei; în anul 1871, sultanul turc sub a cărui protecţie se găsea Sfântul Munte Athos după căderea Constantinopolului, a dus Brâul în ţara sa pentru îndepărtarea holerei; în anul 1894 Brâul a fost dus la Kios, pentru a înlătura epidemia care lovise plantaţiile de lămâi şi portocali.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu