Brăila: Căsătorie de convenienţă, depistată de poliţiştii de la Imigrări în cazul unui cetăţean egiptean

Poliţiştii de la Imigrări din Brăila au refuzat să-i prelungească unui cetăţean egiptean şederea în România, pe motiv că acesta a încheiat o căsătorie de convenienţă cu o brăileancă, potrivit informaţiilor furnizate joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României unui cetăţean egiptean, în vârstă de 37 de ani, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o brăileancă.

"O femeie de 43 de ani, din Brăila, a cunoscut un cetăţean egiptean, în vârstă de 37 de ani, căsătorindu-se la scurt timp cu acesta, în Turcia. Ulterior, bărbatul a efectuat demersuri pentru obţinerea unei vize de intrare în România, în scop de reîntregire a familiei. În martie 2019, cei doi soţi s-au prezentat la sediul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Brăila şi au depus documentele necesare prelungirii dreptului de şedere temporară pentru cetăţeanul egiptean", potrivit IPJ Brăila.

Conform procedurilor, poliţiştii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soţi, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora şi alte activităţi relevante în stabilirea situaţiei reale.

În urma verificărilor a reieşit faptul că femeia şi-a procurat anterior plecării din România toate documentele necesare încheierii căsătoriei în Turcia, deşi nu îl cunoştea pe viitorul soţ.

De asemenea, în timpul interviului cei doi soţi au fost inconsecvenţi în declaraţiile lor cu privire la circumstanţele în care s-au cunoscut, timpul petrecut împreună şi a altor informaţii relevante despre aceştia, concluzia fiind aceea că străinul a încheiat căsătoria în scopul obţinerii unui permis de şedere pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul ţării noastre, iar pe numele bărbatului a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care a fost obligat să părăsească ţara în termen de 30 de zile.a

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel