Bogdan Licu, către Cătălin Predoiu: Domnule ministru, acest DENUNȚ nu mă privea! Cel mai mare regret din activitatea mea

Bogdan Licu Foto Agerpres
Bogdan Licu Foto Agerpres

Bogdan Licu a susținut interviul pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general. A explicat de ce nu a candidat pentru funcția de procuror general, dar și situația lucrării sale de doctorat. 

Bogdan Licu subliniază că mulți s-ar fi așteptat să candideze la funcția de procuror general al României, problemă pe care și-a pus-o și el. Subliniază însă că decizia de a candida pentru funcția de adjunct al procurorului general este motivată de faptul că: ”Nu am vrut să afectez nici măcar conjunctural imaginea instituției pe care o conduc, dar nici imaginea factorilor de decizie în procesul de numire al procurorului general”. 

Despre acuzația de plagiat. ”Denunțul nu mă privea”

Vorbind despre acuzația că și-ar fi plagiat teza de doctorat, Bogdan Licu a afirmat: ”Am considerat de la început lucrarea de doctorat doar o modalitate de finalizare a unor cursuri de formare într-un domeniu adiacent celui profesional. Ca dovadă, d-le ministru, nu am solicitat niciodată și nu am obținut vreun grad didactic în învățământul superior, nu am utilizat niciodată acronimul dr. de la doctor, în vreun înscris oficial, singura mențiune despre obținerea acestui titlu regăsindu-se în CV-ul meu. Nu am intenționat să beneficiez de vreun avantaj material. În momentul obținerii doctoratului, sporul se acorda numai persoanelor care-și obțineau teza de doctorat în domeniul în care-și desfășurau activitatea, ceea ce nu este cazul meu. Cu alte cuvinte, pe parcursul celor trei ani, cât și-n momentul obținerii tezei de doctorat, cunoșteam că nu voi beneficia de acest spor material. Ca urmare a unor modificări legislative ulterioare, am beneficiat de acordarea acestui spor pentru o perioadă foarte scurtă de timp, până la intrarea în vigoare a legii 153/2017. Nu am fost niciodată suspect sau inculpat penal într-un dosar cu privire la obținerea titlului de doctor, așa cum o parte a presei încearcă a acredita ideea. Dosarul penal la care se face referire a avut obiect un denunț pentru săvârșirea infracțiunii de constituire de grup infracțional organizat, fals în declarații, instigare la plagiat și plagiat. Domnule ministru, acest denunț nu mă privea, autorul denunțului precizând foarte clar acest lucru în momentul audierii sale. În această cauză nu a fost dată o soluție cu privire la persoana mea, ci a fost dată o soluție de clasare cu privire la faptă, reținându-se că fapta de plagiat nu e de prevăzute de legea penală, nu ca urmare a intervenirii prescripției, așa cum s-a vehiculat în spațiul public”. 

De ce a solicitat retragerea titlului de doctor

Totuși, a formulat cererea de retragere a titlului de doctor ”dintr-un motiv foarte întemeiat”: ”Privind în urmă, îmi reproșez că nu eram suficient de pregătit în momentul elaborării tezei, pentru o asemenea etapă. Este cel mai mare regret pe care-l am în activitatea mea. (...) Nu am intenționat niciodată să-mi atribui munca cuiva sau ideile cuiva și să capăt ceva ce nu mi se cuvine”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel