Boc: Prin Legea salarizării se vor recupera pierderile provocate de diminuarea salariilor cu 20%

Premierul Emil Boc a declarat că Legea salarizării bugetare va consacra, în 2011, o recuperare a sumelor de bani pierdute prin diminuarea cu 25%, iar dacă va exista o creștere economică mai mare ca cea prognozată se poate vorbi și de alte creșteri.

Prim-ministrul a declarat la Cluj că forma finașă a legii este în negociere și că aceasta prevede creșterea salariului minim pe economie.

"Legea va consacra o recuperare a sumelor de bani pierdute prin diminuarea cu 25 la sută. Formula finală este în negociere, salariul minim care este acum de 600 de lei va creşte şi se va recupera o sumă importantă din ceea ce bugetarii au pierdut în iulie. Oferim cât poate ţara. Dacă vom avea o creştere economică mai mare discutăm şi despre alte creşteri salariale", a spus Boc.

Acesta a spus că, potrivit datelor FMI şi CE, România va înregistra anul viitor o creştere economică între 1,5 şi 2 la sută. "Greul încă nu a trecut, dar suntem pe drumul cel bun. 2011 va fi anul în care România va trece pe creştere economică. Toate analizele FMI şi CE arată că România va avea o creştere de 1,5 - 2 la sută, iar fondurile europene atrase pot contribui la creşterea rapidă a economiei", a adăugat Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel