EXCLUSIV  Biriș (TRANSGAZ): ”S-A APROBAT!” Investiții de miliarde de euro

Iovu Adrian Biriș, expert Serviciul Securitate în Muncă și Mediu, TRANSGAZ, a oferit informații importante legate de un plan de dezvoltare pe zece ani.

„Alături de autorități, mediul politic, sectorul de cercetare, dezvoltare, inovare, societatea civilă, și mediul de afaceri trebuie să fie implicat în asigurarea celor mai eficiente și sigure mijloace de protecție a mediului, inclusiv de asigurarea calității aerului. Domeniile energie și mediu sunt extrem de dinamice și inovative, practic apar cu o viteză uimitoare și amețitoare noi echipamente, noi tehnologii. Pentru a funcționa la standardele de performanță și calitate impuse de politicile, reglementările energetice și de mediu la nivel național și european, trebuie să se facă cu continuitate investiții consistente în dezvoltarea, modernizarea, reabilitarea infrastructurii, cu luarea în considerare inclusiv a aspectelor de mediu, alături de cele sociale și economice", a spus, marți, 19 mai, Iovu Adrian Biriș, expert Serviciul Securitate în Muncă și Mediu, TRANSGAZ.

În cazul concret al companiei TRANSGAZ, operatorul tehnic al sistemului național de transport a gazelor naturale și care asigură funcționarea în condiții de calitate, de siguranță și protecție a mediului, vă spun că s-a aprobat un plan național de dezvoltare pe zece ani, prin care s-a propus realizarea unor investiții de peste 5 miliarde euro. Poate este unul dintre cele mai ambițioase programe de investiție ale unor companii din țara noastră. Aceste investiții vizează, pe lângă creșterea performanțelor tehnice ale sistemulu, și îmbunătățirea performanțelor de mediu, inclusiv în ceea ce privește calitatea aerului", a precizat Iovu Adrian Biriș.

„În toate proiectele avem o abordare pro activă a aspectelor de mediu. Sunt incluse în procesul decizional încă din etapele proiectării, ulterior a construcției, operării etc. În mod concret, un prim criteriu este cel al evitării impactului de mediu", a explicat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului „Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului", organizat, pe 19 mai, de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical și DC Business.

Puteți trimite întrebările sau sesizările legate de calitatea aerului din localitatea dumneavoastră pe SMS sau WhatsApp la nr. 0772264642.

Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel