Bilanţ viscol: doi morţi, 340 de bolnavi şi 72 de gravide, la spital

După două zile de ninsori și viscol, Ministerul de Interne a făcut bilanțul: "16.700 de forţe de intervenţie – poliţişti, pompieri, jandarmi şi militari ai Ministerului Apărării Naţionale au acţionat în teren în toată ţara".

Potrivit MAI, "două femei cu probleme medicale grave au decedat, în ciuda eforturilor echipajelor de pe ambulanţă de a le salva viaţa".

"În primul caz, în judeţul Vaslui, pacienta a fost preluată în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare dar, din nefericire, fără rezultat. În cel de-al doilea caz, în judeţul Tulcea, femeia nu anunţase că este însărcinată, nefiind, deci, luată în evidenţele medicului de familie. În timpul transportului cu ambulanţa, starea acesteia s-a agravat. Echipajul medical a depus toate eforturile pentru a-i salva viaţa, dar din păcate femeia a decedat", a spus Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

În cifre, bilanţul MAI a fost prezentat în termeni pozitivi: "peste 340 de pacienţi care necesitau dializă şi 72 de gravide au fost transportate în locaţii care le-au asigurat condiţii de siguranţă", s-au deblocat "peste 600 de autovehicule care rămăseseră înzăpezite şi în care se aflau 1.194 de persoane", "au fost salvate alte 948 de persoane aflate în situaţii critice şi 94 care reprezentau urgenţe medicale grave, majoritatea bătrâni bolnavi, femei gravide sau copii în stare gravă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel