Bilanţ DSU. Bode: Nu voi tolera niciun derapaj atunci când este vorba de salvarea de vieți omenești!

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a transmis un mesaj după bilanţul DSU. 

"Departamentul pentru Situații de Urgență și-a prezentat astăzi rezultatele obținute anul trecut, un an cu foarte multe provocări pentru întreaga societate, cu atât mai mult pentru structurile care au fost direct implicate în prevenirea și combaterea pandemiei și fenomenelor asociate, fiind instituită, pentru prima dată în istoria post-decembristă, starea de urgență și astfel adoptate măsuri excepționale.

Ca ministru, dar și ca simplu cetățean, am remarcat în toată această perioadă reușitele uneori chiar spectaculoase obținute de pompierii, piloții și paramedicii români. Din păcate însă am fost martorii unor situații izolate, unde poate superficialitatea, lipsa unor mijloace adecvate la locul potrivit sau un management neperformant au condus la adevărate drame.

Vreau să subliniez și aici că în mandatul meu de ministru al Afacerilor Interne nu voi tolera niciun derapaj atunci când este vorba de salvarea de vieți omenești!", transmite Lucian Bode.

Bode: În acest domeniu, o greșeală înseamnă de fapt diferența dintre viață și moarte

"Sunt pe deplin conștient de importanța muncii în zona situațiilor de urgență și, tocmai de aceea, pe timpul mandatului meu voi încuraja atât profesionalismul, cât și o competiție corectă. În acest domeniu, poate mai mult decât în altele, o greșeală nu înseamnă o amendă dată greșit, cu posibilitatea să fie îndreptată în instanță, ci înseamnă de fapt diferența dintre viață și moarte.

Apreciez munca depusă de toți oamenii aflați în structurile din coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, care alături de personalul medical, se află de circa un an în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.Voi sprijini fără ezitare activitatea Departamentului pentru Situații de Urgență și a structurilor coordonate fie că este vorba despre proiecte care vizează înzestrarea cu dotări materiale moderne, fie că ne referim la pregătirea personalului sau îmbunătățirea cadrului normativ.

Aceste directii de acțiune sunt esențiale pentru sănătatea și viața cetățenilor, dar și a personalului de intervenție.Le multumesc tuturor pompierilor, piloților, medicilor, salvamontiștilor, paramedicilor, precum și celorlalți profesioniști din structurile care intervin în situații de urgență pentru întreaga activitate din anul 2020, pentru sacrificiile pe care le fac zi de zi în numele datoriei, de multe ori în detrimentul vieții personale.Îi felicit pentru modul exemplar în care au acționat în multe situații limită, cu o prezență de spirit deosebită, depunând eforturi de care poate puțini dintre noi am fi capabili", transmite ministrul Afacerilor Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel