Joe Biden a înghețat aprobările pentru exportul de gaze naturale lichefiate din SUA. Motivul deciziei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Joe Biden a înghețat aprobările pentru exportul de gaze naturale lichefiate din SUA. Află în articol care este motivul.

Administrația Biden a oprit vineri aprobarea noilor licențe de export de gaze naturale lichefiate din SUA, în timp ce analizează modul în care transporturile afectează schimbările climatice, economia și securitatea națională – un moratoriu care ar putea perturba planurile pentru proiecte de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Studiul Departamentului pentru Energie se va baza pe o analiză existentă care stă la baza revizuirii de către agenție a propunerilor de a trimite mai mult gaz natural către țările europene, asiatice și alte țări care nu sunt parteneri de liber schimb din SUA. Noile exporturi sunt acum verificate de la caz la caz pentru a vedea dacă sunt în interesul public - un prag stabilit de legea federală - dar ipotezele guvernamentale utilizate în aceste analize nu au fost actualizate din 2018.

"Vom arunca o privire atentă asupra impactului exporturilor de GNL asupra costurilor energiei, asupra securității energetice a Americii și asupra mediului nostru", a spus președintele Joe Biden într-o declarație. "Această pauză privind noile aprobări GNL vede criza climatică așa cum este: amenințarea existențială a timpului nostru", a mai spus el.

Ce spun ecologiștii



În timp ce susținătorii GNL susțin că este crucial pentru a determina țările în curs de dezvoltare să renunțe la utilizarea cărbunelui și pentru a permite Europei să își alimenteze economia fără gaz rusesc, ecologiștii susțin că infrastructura necesară pentru a transporta GNL are un impact major de mediu.

Pauza Administrației Biden vine în momentul în care ecologiștii s-au ocupat de proiecte, inclusiv terminalul de export CP2 al Venture Global LNG Inc., planificat pentru Coasta Golfului, ca un test de turnesol al angajamentului președintelui față de schimbările climatice.

Analiza, care nu va afecta autorizațiile acordate anterior și nu va zgudui imediat statutul SUA de cel mai mare exportator de GNL din lume, va fi efectuată de laboratoarele naționale ale Departamentului pentru Energie. S-ar putea întinde luni de zile înainte ca un raport să fie disponibil pentru comentarii publice. Înalți oficiali ai Administrației Biden care au informat reporterii cu privire la plan nu au stabilit un calendar ferm asupra procesului, spunând doar că acesta va fi făcut rapid și va dura câteva luni.

"În ultimul deceniu s-au întâmplat multe de la crearea acestui program și trebuie să înțelegem și mai bine nevoia pieței, cererea și oferta pe termen lung de resurse energetice și factorii de mediu", a spus secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm. 

Impactul deciziei



Pauza ar putea avea implicații pentru mai mult de o duzină de propuneri care acum așteaptă revizuirea la Departamentul de Energie, inclusiv proiecte planificate în Louisiana de Commonwealth LNG și Energy Transfer LP.

Problema este dificilă din punct de vedere politic pentru Biden – forțându-l să echilibreze o serie de priorități concurente. O revizuire de luni de zile ar exclude efectiv deciziile privind exporturile suplimentare de GNL până după alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Ecologiștii, precum Bill McKibben, care a condus cu succes campania de blocare a conductei petroliere Keystone XL cu aproximativ un deceniu în urmă, l-au presat pe Biden să-și schimbe cursul cu privire la GNL și au precizat că examinează cu atenție a fiecărei aprobări de proiect pe combustibili fosili sub supravegherea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel