Benjamin Netanyahu va fi desemnat din nou premier

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a decis miercuri seara să îi ceară premierului în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, liderul partidului de dreapta Likud, să formeze un nou guvern, informează preşedinţia israeliană într-un comunicat preluat de agenţiile internaţionale de presă.

Nu este cert că Netanyahu va reuşi să obţină votul parlamentului în termenul de 28 de zile acordat, după ce primele două partide parlamentare nu au reuşit să ajungă la un acord pentru formarea unui guvern de uniune naţională.

Comisia electorală israeliană a comunicat miercuri rezultatele definitive ale alegerilor parlamentare din 17 septembrie. În viitorul Knesset (parlament) cu 120 de locuri, Likud va avea 32 de deputaţi, cu unul mai puţin decât partidul Albastru Alb al centristului Benny Gantz. Niciuna dintre formaţiuni nu dispune de o majoritate, în urma alianţelor previzibile. Lista Unită, care grupează partide arabe şi comuniste, a devenit a treia forţă politică din ţară, cu 13 mandate în noul parlament.

Netanyahu, aflat la putere 13 ani, dintre care un deceniu neîntrerupt, urmează să fie audiat la începutul lui octombrie pentru a răspunde acuzaţiilor de corupţie, fraudă şi abuz de încredere, în trei dosare. Procedura, obligatorie înaintea unei eventuale inculpări, a fost amânată de procuratură pentru a nu influenţa rezultatul alegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel