Benjamin Netanyahu va face joi o vizită la Londra pentru a se întâlni cu Boris Johnson

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va deplasa joi la Londra pentru a se întâlni cu omologul său britanic Boris Johnson, la mai puţin de două săptămâni până la alegerile legislative din Israel, a anunţat biroul său, potrivit AFP şi DPA. 

Într-un comunicat transmis miercuri, biroul lui Netanyahu a mai precizat că acesta se va întâlni de asemenea la Londra cu secretarul american al apărării Mark Esper. Vizita sa se va încheia vineri. Această vizită-fulger, cu mai puţin de două săptămâni până la alegerile care se anunţă extrem de disputate, îi va permite liderului israelian să îi întâlnească pe cei doi oficiali pentru prima dată de când aceştia şi-au preluat funcţiile.

Netanyahu 'va discuta cu premierul britanic Boris Johnson despre situaţia din regiune (Orientul Mijlociu - n.r.) şi mijloacele de a limita teroarea şi agresiunea Iranului', se mai arată în comunicat. Israelul, în dispută cu Iranul de mulţi ani, a acuzat săptămâna trecută Teheranul că încearcă să fabrice, prin intermediul mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliatul său, rachete de precizie care ar putea cauza 'enorme pierderi umane' pe teritoriul său.

De asemenea, întâlnirea cu Esper se va focaliza, conform biroului lui Netanyahu, pe 'nevoile Israelului în materie de securitate', cei doi oficiali discutând deja la telefon marţi şi convenind să 'îşi continue dialogul la Londra'. Cotidianul israelian Haaretz a scris că Netanyahu încearcă să obţină un gest diplomatic din partea SUA înaintea alegerilor, sub forma unui angajament al preşedintelui Donald Trump de a proteja Israelul de orice ameninţare la adresa existenţei sale.

Anunţul privind vizita la Londra vine la o zi după ce Netanyahu a decis să amâne o vizită în India până după alegeri. Media din Israel au relatat anterior miercuri că Netanyahu va face în curând o vizită în Rusia pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin. Netanyahu se foloseşte de relaţiile sale cu lideri mondiali ca parte a campaniei electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel