Bătaia pe Lumina Sfântă între Dan Diaconescu și PDL, arbitrată de Patriarhie

lumanare
lumanare

Sărbătorile Pascale vor intra în campania electorală, putând ajunge motiv de dispută între PP-DD și PDL. Dan Diaconescu a anunțat că a discutat despre folosirea avionului personal, pus la dispoziția Patriarhiei, pentru a aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim. Gheorghe Flutur, liderul PDL Suceava, a profitat până acum de ocazie, asociindu-se cu reprezentanții Bisericii în operațiunea de transport aerian Israel-România, de Paște. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a negat orice contact cu Dan Diaconescu și ne-a asigurat că opinia publică va fi informată la începutul săptămânii viitoare despre componența delegației pascale. Nicolae Bănicioiu, de la USL, ne-a declarat că nu există vreun demers oficial pentru ca un reprezentant al Opoziției să facă parte din delegația BOR și nu cunoaște eventuale inițiative personale.

Diaconescu a spus la România TV, că a s-a oferit să pună la dispoziția Patriarhiei avionul personal pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, dar nu a putut face asta pentru că are interdicție de a părăsi țara.

”Am interdicție de a părăsi țara. Astăzi ( n.r sâmbătă, 31 martie 2012) colegii mei au perfectat, împreună cu Biserica Ortodoxă și cei din Israel, să aducem Lumina Sfântă de Paște cu avionul meu, la București. Ce credeți? Nu am putut părăsi țara să mă duc să iau lumina că am interdicție de a părăsi țara.”, a spus Diaconescu.

Până acum, liderul PDL Gheorghe Flutur a făcut parte din delegația care a adus lumina de la Sfântul Mormânt, la invitația capilor bisericești.Imaginea lui Flutur coborând din avion, cu candela de la Ierusalim, împreună cu IPS Pimen, era transmisă de toate televiziunile în seara Învierii. Într-un interviu din 2010, Constantin Stoica, preotul-purtător de cuvânt al Patriarhiei, declara că asocierea Bisericii cu un lider politic nu reprezintă nicio problemă și motiva alegerea lui Flutur pentru că ”este fiul Bisericii Ortodoxe Române.”.

Reprezentanții Patriarhiei Române au declarat pentru De Ce News că ”afirmațiile domnului Dan Diaconescu nu au nicio legătură cu realitatea. Referitor la aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, Patriarhia Română va da publicității un comunicat de presă la începutul săptămânii viitoare. În acest moment suntem în faza demersurilor și a pregătirilor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel