Băsescu, ATAC la Ponta și Sârbu, un "barcangiu supus" și un "deformat"

Președintele Traian Băsescu își petrece prima parte a zilei de 1 mai în compania ziarului Evenimentul Zilei și postului de televiziune B1. 

El este invitatul emisiunii "Evenimentul Zilei" difuzată de B1 TV începând cu ora 11:00. Preşedintele României va vorbi despre alegerile europarlamentare, măsurile economice luate de Guvern în ultima perioadă, dar şi despre amestecul politicului în justiţie.

El va comenta și ultimele evoluţii ale crizei din Ucraina.

Răspunsul pentru "tata-socru"

- Să lamurim ce înseamnă regimul Băsescu: o justiție care a început să funcționeze, un regim în care România a recuperat 10.000 km pătrați în Marea Neagră, o creștere a teritoriului României, promovarea a patru coduri, imperfecte, dar altceva pentru un stat democratic, legea educației, legea micii reforme care a accelerat procesele legate de cei care au fraudat statul, reducerea numărului de funcționari cu vreo 200.000 de oameni care și-au găsit loc în economia privată;

- Dacă domnul Sârbu crede că acest regim trebui lichidat și înlocuit cu regimul baronilor, el rămâne ceea ce a fost tot timpul, un om deformat, neadaptat la democrație, care crede că perioada regimului Năstase trebuie să revină, asta e mesajul meu pentru tata-socru;

(...)

- Tata socru gândește la fel ca ginerică, care când se da cu barcă, când plagiază. Mă uitam și la clipurile electorale, din obișnuința de plagiator a pus pe clipul electoral al PSD, care iubește România, imagini din Ucraina și Belarus. Ponta se mândrea la Soci cu poza lui Ianukovici. 

(...)

Riscul de a pune politicul mâna pe justiție

- Reformele nu sunt ireversibile. Există posibilitatea. Partenerii externi nu pot face nimic altceva decât declarații, nu pot interveni în mod brutal în deciziile politice, uitați-vă în Ungaria. În schimb, efectul e în zona economica, devii un stat în care partenerii nu mai au încredere, și asta e perspectiva dacă Ponta și tata-socru vor pune mâna pe justiție, SRI sau alte structuri, DNA.

- Există riscul numirilor. Președintele are ultima semnătura la numiri, la Înalta Curte, la parchete, la SRI, sunt niște pârghii care chiar ar da puterea totală PSD

- Marea problema a PSD este că el, ca partid mare, nu are un comportament democratic, e exact mesajul dat și de americani și îl găsiți în strategia de apărare: controlul grupurilor nelegitime asupra structurilor guvernamentale. Acum marele barcagiu Ponta s-a dus la mare sa mănânce mazăre, să-i dea portul, e ultimul lucru pe care nu îl avea măscăriciul național. 

- Ponta e un supus al baronetului corupt din teritoriu și al trusturilor media. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel