Banii câștigați de Stela Popescu, dați pe pamperși și plimbări cu vaporașul

Stela Popescu
Stela Popescu

ANAF a descoperit presupuse nereguli care ridică semne de întrebare cu privire la activitățile uneia dintre cele mai mari și mai vechi asociații care administrează drepturile de autor ale interpreților, CREDIDAM. 

Inspecția ANAF, desfășurată în prima jumătate a acestui an, a descoperit: TVA dedus greșit, neplata impozitului pe profit în unele cazuri, dar și cheltuieli pentru pampers și lapte praf, cămăși de noapte, parfumuri, medicamente sau zeci de sticle de vin. ANAF a constat obligații suplimentare de plată de 5,45 de milioane de lei, scrie HotNews. Pentru suma de 2,1 milioane de lei a fost emisă și o somație. Raportul ANAF și somația au fost contestate de CREDIDAM în instanță.

CREDIDAM colectează și repartizează banii care provin din difuzarea înregistrărilor prin intermediul diverselor media către artiștii cărora li se cuvin aceste sume. Asociația afirmă că are peste 11.000 de membri - actori, muzicieni, balerini, de la Radu Beligan la Stela Popescu și de la Inna la Grasu XXL.

Asociația ar fi dedus greșit TVA-ul și nu a fost plătit impozit în cazuri în care ANAF a considerat că ar fi trebuit să plătească. Printre cheltuielile pentru care nu a fost plătit impozit se numără: achiziții de produse pentru îngrijirea copilului (pampers, șampon, lapte praf), achiziții de îmbrăcăminte (inclusiv cămașă de noapte), 80 de sticle de "Cuvee si Merlot", transport fluvial de persoane. Cheltuielile mai includ și o factură ARO Palace SA Brașov, din decembrie 2012, pentru "cazare, acces piscina, room service pentru S.L." - care nu este salariată CREDIDAM, însă oferă servicii de avocatură pentru asociație, dar și o factură din 2008 emisă de Continental Hotels SA IBIS Constanța tot pentru o persoană care nu era salariată CREDIDAM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel