Bacău: A fost remediată avaria la aducţiunea de apă care alimentează municipiul Bacău

Avaria survenită joi la aducţiunea de apă care alimentează municipiul Bacău a fost remediată vineri, potrivit anunţului făcut de Compania Regională de Apă pe pagina sa de internet.

Reprezentanţii companiei au început manevrele de umplere a conductei de aducţiune şi, potrivit sursei citate, programul normal de furnizare a apei va începe de sâmbătă după-amiază.

''Programul de furnizare al apei potabile în municipiul Bacău pentru dimineaţa zilei de 14.09.2019, este intervalul orar 6,00 - 9,00. Estimăm intrarea în programul normal de furnizare al apei potabile în cursul după-amiezii de 14.09.2019, în funcţie de stocurile realizate'', se arată în anumţul companiei postat pe site.

Primăria municipiului Bacău a anunţat că va continua, vineri şi sâmbătă, să furnizeze apă potabilă şi nepotabilă gratuită pentru populaţie din punctele stradale stabilite de joi.

Municipiul Bacău a rămas, joi, fără apă potabilă din cauza unei avarii survenite la magistrala de aducţiune de la Valea Uzului.

Municipiul Bacău a rămas de mai multe ori fără apă potabilă în ultimii ani din cauza unor avarii apărute la conducta magistrală, în ciuda faptului că în perioada 2008 - 2011 au aut loc lucrări de reabilitare cu fonduri europene în valoare de peste 52 milioane de euro.

Ultima avarie majoră s-a produs la mijlocul lunii iulie 2018, atunci când băcăuanii au stat o săptămână fără să aibă apă la robinete. Atunci, municipalitatea a achiziţionat apă plată pe care a distribuit-o zilnic locuitorilor iar pompierii au pus la dispoziţie, în mai multe zone din oraş, apă menajeră. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26