B1 TV, amendă de 10.000 de lei pentru că i-a lezat imaginea lui Mazăre

sigla-cna-dcnews (1)_639x426
sigla-cna-dcnews (1)_639x426

B1 TV a primit o amendă de 10.000 de lei pentru mai multe emisiuni difuzate în luna aprilie în care au fost făcute o serie de afirmații, atât de moderatori, cât și de invitați, prin care au fost lezate drepturile, interesele și imaginea primarului Radu Mazăre.

Amenda a fost propusă de Florin Gabrea și a primit nouă voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Radu Călin Cristea și Răsvan Popescu) și două "împotrivă (Alexandru Jucan și Laura Georgescu), informează Pagina de Media.

Mare parte dintre emisiunile de la postul B1 TV au avut ca subiect urmărirea DNA în cazul lui Radu Mazăre, dar și o serie de presupuse afaceri ilegale în care ar fi fost implicat primarul Constanței.

În şedinţa CNA din 15 mai, când au fost analizate inițial emisiunile de la B1 TV, s-au făcut şi alte propuneri de sancţionare a postului, însă acestea nu au întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicate.

VEZI ȘI: CNA a interzis spotul USL "Dragă Crin". Vezi de ce

Radu Călin Cristea a propus o amendă de 50.000 de lei, Florin Gabrea a propus o amendă de 10.000 de lei, iar Monica Gubernat – o amendă de 20.000 de lei.

”Am încercat sub toate formele să avem şi un punct de vedere din partea domnului Mazăre. Ne-a refuzat de fiecare dată. Toate acuzaţiile au fost probate, restul au fost opinii pe marginea subiectelor dezbătute. Ulterior, am primit o solicitare de drept de replică, le-am spus (lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu – n.r.) că nu respectă condiţiile de acordare din Codul audiovizualului, pentru că era generică şi nu se referea la ceva concret. Noi am comunicat petenţilor că nu se poate acorda acest drept la replică, cu atât mai mult cu cât noi am solicitat un drept la replică de nenumărate ori din partea celor doi", a spus Rareş Aniţa în ședința din 15 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel