Avioane de luptă chineze au interceptat un avion american

Un avion de patrulare maritimă american a fost interceptat miercuri în mod "neprofesionist și lipsit de siguranță" de două avioane de luptă chineze deasupra Mării Chinei de Sud informează Pentagonul.

Incidentul este al doilea raportat în două săptămâni în această zonă disputată unde nave și avioane militare americane și chineze se intersectează și se supraveghează frecvent.

Avionul de patrulare american interceptat, de tip P-3 Orion, și-a putut continua misiunea fără probleme după incident, a precizat Pentagonul.

Beijingul revendică o mare parte din Marea Chinei de Sud, unde anumite țări vecine au, de asemenea, revendicări.

China s-a angajat în operațiuni de construcție a unor insulițe artificiale și a unor potențiale baze militare pe recife minuscule.

Statele Unite își păstrează neutralitatea pe fondul acestei probleme, dar doresc ca disputele legate de suveranitate să fie rezolvate prin negocieri, și nu prin politica faptului împlinit.

Joi, SUA au trimis o navă a marinei americane, Dewey, în apropiere de reciful Mischief, transformat de China în insulă artificială, provocând furia Beijingului care a afirmat că apele sale teritoriale au fost încălcate.

A fost pentru prima dată când administrația Trump a efectuat o astfel de operațiune destinată să demonstreze 'libertatea de navigație' în aceste ape contestate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel