Avalanşă în apropiere de Everest. Trei alpinişti francezi, daţi dispăruţi

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Trei persoane sunt date dispărute după ce o avalanșă puternică a avut loc în apropiere de Everest. 

Trei alpinişti francezi sunt daţi dispăruţi după ce o avalanşă a lovit locaţia unde se aflau aceştia, nu departe de Muntele Everest din Nepal, a informat duminică un ziar local, potrivit AFP, scrie Agerpres. 

Alpiniştii, ale căror nume nu au fost date publicităţii, încercau să escaladeze un vârf de circa 6.000 de metri din apropierea Everestului, a relatat publicaţia Himalayan Times. Echipele de salvare le-au descoperit corturile şi echipamentul de alpinism duminică dimineaţă, potrivit aceluiaşi ziar.

Un responsabil din cadrul Ministerului Turismului a declarat publicaţiei amintite că alpiniştii nu solicitaseră permisul de ascensiune, obligatoriu înainte de a se lansa într-o escaladă.

Au început căutările



Operaţiunea de căutare a fost iniţiată în momentul în care autorităţile au fost contactate de familiile alpiniştilor, îngrijorate că nu mai primit nicio veste de la aceştia. Ziarul nu oferă mai multe detalii despre acest caz.

Alpiniştii au revenit în Nepal, după ce ţara interzisese accesul acestora în martie anul trecut în încercarea de a ţine sub control epidemia de coronavirus, care a devastat economia acestui stat, puternic dependentă de turism.

Nepalul a redeschis ţara turiştilor în luna septembrie, scutindu-i de carantină pe cei vaccinaţi împotriva COVID-19.

Ecuador suspendă toate activităţile de alpinism pe cele mai înalte vârfuri ale sale

Ecuador a suspendat vineri toate activităţile de alpinism pe cele cinci masive principale din ţară din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi în urma unei avalanşe care a lăsat în urmă trei morţi şi trei dispăruţi, informează AFP, mai scrie Agerpres. 

"Activităţile montane la mare înălţime sunt suspendate în munţii înzăpeziţi şi la altitudini de peste 5.000 de metri", a indicat Ministerul Mediului într-un comunicat.

Alpiniştii nu vor putea escalada munţii înzăpeziţi Cayambe, Cotopaxi, Illiniza Sur, Antisana şi Chimborazo timp de cel puţin o săptămână.

În Chimborazo, o avalanşă a provocat moartea a trei persoane, pe 24 octombrie, după ce a măturat un grup format din şaisprezece alpinişti care urcau pe acest vulcan cu altitudinea de 6.293 de metri, cel mai înalt munte din Ecuador.

Restricția rămâne în vigoare



Această restricţie vă rămâne în vigoare până la o "îmbunătăţire a condiţiilor meteorologice care va permite asigurarea securităţii turiştilor la înălţimi mari", a precizat ministerul.

O vacanţă de cinci zile, cea mai lungă din an, începe sâmbătă, în Ecuador. Autorităţile estimează că peste un milion de persoane vor călători în timpul acestor zile libere.

Ţara se confruntă în această perioadă cu proteste faţă de creşterea preţului la carburanţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel