Austria taie alocațiile românilor. Norica Nicolai SESIZEAZĂ Comisia Europeană: Este FĂRĂ PRECEDENT

Bogdan Bolojan / 08 mai 2018 / 19:03 Salveaza PDF Comentarii
Norica Nicolai
Norica Nicolai

Austria taie alocațiile românilor. Europarlamentarul Norica Nicolai va adresa o scrisoare Comisiei Europene în urma acestei măsuri. 

"Susțin petiția împotriva tăierii alocațiilor în Austria și nu numai atât. Voi adresa o întrebare scrisă Comisiei Europene, pentru că nu este vorba despre un privilegiu al statului membru, care nu poate limita adresabilitatea. Este un drept universal al copilului și dacă îndeplinește condițiile prevăzute de lege, este o încălcare foarte gravă a drepturilor copilului în Uniunea Europeană, pe care Austria intenționează să o promoveze. Scrisoarea este deja pregătită și urmează să fie trimisă cel târziu joi Comisiei Europene," a declarat Norica Nicolai, conform www.stiridiaspora.ro. 

Precedent cu Germania 

Norica Nicolai este optimistă că demersul va avea succes și asta pentru că există deja un precedent asemănător cu Germania. 

"A fost un precedent cu Germania, în care noi am avut sorți de izbândă. Este vorba despre legea germană cu privire la transportatorii români care tranzitau Germania și care erau obligați să respecte pe teritoriul german anumite reguli, ceea ce practic ducea la imposibilitatea desfășurării activității pe care firmele de transport din spațiul estic le efectuau. După protestele pe care noi le-am făcut la Comisia Europeană si după o dezbatere în Parlamentul European, Germania a fost obligată să își retragă acest proiect de lege. Există un precedent și el poate fi utilizat și aici, deși este cu totul altceva. În cazul Austriei, este o măsură fără precedent, discriminatorie pentru România și absolut incorectă," a mai spus Norica Nicolai. 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24