Atenție la caniculă! Tudor Ciuhodaru: E mai ușor să previi decât să tratezi

Caniculă
Caniculă

Medicul Tudor Ciuhodaru a făcut precizări în direct la România TV despre modul prin care trebuie să ne protejăm de caniculă. 

”Întotdeauna a fost mai ușor să previi decât să tratezi. Protecție, răcoare, hidratare, sunt trei reguli importante pentru a evita insolația, arsurile solare sau complicarea unor anumite afecțiuni. Cei mai expuși sunt cei mici sau vârstnicii.

În plus, persoanele supraponderale sau cu afecțiuni cardio vasculare, neurologice, sunt printre primele victime ale acestor temperaturi caniculare.

În plus, dacă încercăm să luăm tot soarele din această perioadă s-ar putea să avem numeroase complicații. Expunerea la soare trebuie făcută progresiv în cicluri de aproximativ 20 de minute. A se evita intervalul oral 10 - 16. A se aplica în mod repetat loțiunile de protecție. Soluțiile trebuie aplicate cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. 

Nu uitați să vă hidratați corespunzător cu lichide nu prea reci. Aproximativ doi litri de lichide pe zi. Nu așteptați apariția senzației de sete. Atenție la cafea sau la băuturi ce au cantitate mare de zahăr”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel