Atacuri rasiste în Italia. Situația degenerează. Confruntări violente

Mai multe incidente s-au înregistrat joi seară între manifestanţi ai micului grup de extremă dreaptă Forza Nuova şi forţele de ordine la Macerata, în centrul Italiei, unde sâmbătă a avut loc un atac armat cu tentă rasistă, scrie AFP. 

În pofida interdicţiei de a manifesta, câteva zeci de membri ai Forza Nuova s-au adunat şi au încercat să forţeze cordonul de poliţişti, dotaţi cu bastoane şi scuturi, care i-au respins. 

Circa 20 de manifestanţi au fost reţinuţi şi duşi la prefectura poliţiei, în timp ce unul, cu faţa plină de sânge din cauza unei lovituri cu bastonul, a primit îngrijiri, a constatat AFP. 

Proteste împotriva imigrației

Forţele de ordine au încercat să nu permită întâlnirea dintre aceşti militanţi de extremă dreaptă şi manifestanţi ai unor mici grupări de extremă stângă prezenţi în altă piaţă din acest orăşel aflat în centrul atenţiei după masacrul de la sfârşitul săptămânii trecute. 

Cuvântul de ordine al acestei manifestaţii a fost "Murim din cauza imigraţiei", referindu-se la uciderea unei tinere italiene de 18 ani pentru care un nigerian a fost arestat. 

Sâmbătă, Luca Traini, un simpatizant de extremă dreaptă în vârstă de 28 de ani, a deschis focul asupra mai multor imigranţi africani la Macerata, într-o tentativă de a răzbuna uciderea tinerei fete. 

Încercări de interzicere a manifestațiilor

"Condamnăm ce a făcut, dar nu dorim să fie transformat într-un monstru", a declarat joi seara la Macerata Roberto Fiore, liderul Forza Nuova, subliniind că Luca Triani "este şi el o victimă a acestei imigraţii necontrolate, cu mafia nigeriană care ţine sub control traficul de droguri". 

Prefectul din Macerata a decis să interzică orice manifestaţie în oraş într-o încercare de a reduce tensiunea, dar Forza Nuova a ignorat această interdicţie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel