Atacuri cibernetice. Firmele au fost în vizorul hackerilor

Hacker
Hacker

Atacurile cibernetice au lovit peste o treime din firmele care funcționează în România.

Peste o treime (37%) dintre organizaţiile din România au trecut prin cel puţin un atac cibernetic, cu diferite consecinţe, în ultimii doi ani, iar mai mult de un sfert (27,7%) dintre factori decidenţi din domeniul IT susţin că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra companiilor pe care le conduc, arată cele mai recent studiu întocmit de Kaspersky Lab.

La nivel european, 54% dintre companiile chestionate au recunoscut că s-au confruntat cu cel puţin un atac cibernetic în ultimele 24 de luni, fapt care le-a creat probleme în activitate, precum: întreruperi ale activităţii (în 31% dintre cazuri), probleme de integritate a datelor (18%) şi pierderi de date (15%).

România, sub media europeană

În această ierarhie, România se situează sub media europeană, cu un procent de 37% dintre organizaţii afectate.

Potrivit studiului citat, companiile din Marea Britanie şi Spania întâmpină cele mai multe riscuri, 64% dintre respondenţi confirmând astfel de incidente în ultimii doi ani.

"În ciuda faptului că, în mod tradiţional, au bugete mai mari, comparativ cu IMM-urile, 64% dintre companiile mari au fost ţinta unui atac ce a dus la consecinţele menţionate, versus 45% dintre IMM-uri", susţin experţii.

În acelaşi context al ameninţărilor cibernetice, 21% dintre respondenţi afirmă că numărul de atacuri asupra organizaţiilor lor a crescut, în ultimele 12 luni, comparativ cu anul anterior, în timp ce pentru 42% a rămas aproximativ la fel.

România se situează şi la această categorie sub media europeană, 17% dintre organizaţii considerând că numărul de atacuri a crescut în ultimul an, ceea ce confirmă ipoteza că ţara noastră se află într-o categorie medie de risc. În schimb, în privinţa urmelor pe care respondenţii spun că le-au lăsat atacatorii, lucrurile stau mai rău decât media europeană, un procent mai mare afirmând că nu au lăsat nicio urmă (27,7%), comparativ cu 21%.

Citește: Michael Jackson, adevăr ascuns. A făcut tot ce a putut ca să nu se afle

Summit 2019. Forțe suplimentare de securitate și elicoptere SMURD, aduse la Sibiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel