ATAC TERORIST CALIFORNIA. Barack Obama avertizează: "Nu ne vom lăsa terorizați!"

Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat sâmbătă că țara sa nu se va lăsa "terorizată". Această declarație survine după atacul de miercuri de la San Bernardino, California, unde ancheta a fost reclasificată de poliția federală "în act de terorism".

"Suntem americani. Ne apărăm valorile, cele ale unei societăți libere și deschise. Suntem puternici. Suntem rezistenți și nu ne vom lăsa terorizați", a declarat Barack Obama în alocuțiunea sa săptămânală difuzată de la Casa Albă, după cum relatează AFP.

"Este posibil ca cei doi atacatori să fi fost radicalizați. Dacă se va ajunge la această concluzie, aceasta va ilustra amenințarea asupra căreia noi ne concentrăm de ani de zile: pericolul oamenilor care cedează la ideologiile extremiste violente", a subliniat Obama. Afirmația președintelui american s-a dovedit a fi adevărată. ISIS a revendicat masacrul din SUA. 

Atacul de miercuri din California, comis de un cuplu ce s-a soldat cu 14 morți, a fost pregătit minuțios. James Comey, directorul poliției federale americane, a declarat că, momentan, nu sunt indicii că autorii atacului ar fi făcut parte dintr-o organizație sau o celulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel