Atac cibernetic asupra unei primării! Procurorii DIICOT confirmă

Procurorii DIICOT au confirmat un atac informatic asupra bazei de date a Primăriei Sectorului 1, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, edilul Dan Tudorache. 

Anchetatorii au fost solicitaţi să verifice o problemă a sistemului informatic, care a blocat activitatea instituţiei. Primarul Dan Tudorache a explicat că această situaţie a fost sesizată în cursul zilei de marţi, în jurul orei 14,00, iar în jurul orei 17,00 a sosit la sediul primăriei o echipă a poliţiei. La ora 18,00 au venit şi procurorii DIICOT.

Aşa au spus colegii mei care se pricep mai bine (n.r. - că este un atac cibernetic) şi din această cauză am chemat şi DIICOT. Mi s-a confirmat că este un atac cibernetic. Sperăm ca în câteva zile să rezolvăm această problemă. Mă gândesc cu grijă dacă putem să recuperăm toată baza de date. Este cel mai important. Nu pot spune cât este de afectată, dacă se pot recupera toate datele. În prezent sunt specialişti care se ocupă de rezolvarea acestei probleme - sistemul informatic este blocat iar cetăţenii trebuie să se deplaseze la sediul din Banu Manta, pentru că nu mai avem acces la baza de date, a precizat, pentru AGERPRES, edilul Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel