ATAC CHARLIE HEBDO. "ȘOC" și "OROARE" în clasa politică

Miercuri, 7 ianuarie 2015, s-a produs cel mai grav atentat din Franța din 1945 încoace. Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat de un atac cu arme automate. Mai mulți lideri politici atât din Franța, cât și din alte țări și-au arătat indignarea față de acest episod șocant.

Najat Vallaud-Belkacem, ministrul Educației, a scris pe Twitter: "Oroare și mâhnire. Republica a fost lovită în inima sa".

George Pau-Langevin, ministrul pentru teritoriile de peste mări, a transmis: "Suntem uniți împotriva urii și barbariei".

Jean-Christophe Cambadélis, primul secretar al Partidului Socialist Francez, a scris pe blogul său: "Franța a fost obiectul unui atac terorist. Vorbim despre un atac de o lașitate și de o gravitate extreme".

Preşedintele Adunării Naţionale franceze, Claude Bartolone, a scris pe contul de Twitter: "Oroare absolută după atacul de la Charlie Hebdo. Toată solidaritatea mea pentru jurnaliștii de la Charlie Hebdo".

Gérard Larcher, președintele Senatului, a transmis un comunicat de presă prin care își exprimă dezgustul față de cele întâmplate la Paris: "Unul dintre cele mai valoroase bunuri ale Republicii - libertatea presei - a fost atacat. Unul din drepturile cele mai prețioase ale francezilor a fost subminată: siguranță. Prin atacul de la Charlie Hebdo s-a lovit în toată Franța, în principiile sale, în istoria ei, în valorile sale și în așteptările țării".

"Crimele comise la Paris sunt revoltătoare. Suntem alături de poporul francez în lupta împotriva terorismului şi pentru apărarea libertăţii presei", afirmă și David Cameron într-un mesaj postat pe Twitter.

"Casa Albă este solidară cu familiile celor omorâţi sau răniţi în acest atac", a reacţionat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a condamnat atacul de miercuri de la sediul publicaţiei franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, calificându-l drept un "act intolerabil şi o barbarie", relatează AFP.

"Sunt profund şocat de atacul brutal şi inuman care a vizat sediul Charlie Hebdo. Este un act intolerabil, o barbarie care ne priveşte pe toţi în calitate de oameni şi europeni", a reacţionat Juncker, potrivit unui comunicat.

știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel