Atac armat în Turcia. Un cercetător și-a ucis și rănit mai mulți colegi

Patru persoane au fost ucise şi alte trei rănite joi în Universitatea Osmangazi, din oraşul turc Eskişehir, după ce un cercetător universitar a deschis focul asupra unor colegi din această instituţie de învăţământ, informează Reuters şi AFP, citând mass-media locală.

Potrivit rectorului universităţii, atacatorul a intrat în biroul decanului Facultăţii de Educaţie, dar nu l-a găsit pe acesta acolo, în respectiva încăpere fiind însă alte persoane asupra cărora a deschis focul.

El a împuşcat mortal un prodecan, un secretar al facultăţii, un lector şi încă un angajat, alte trei persoane fiind rănite. Apoi, atacatorul a fugit din clădirea universităţii, având în continuare arma asupra sa, dar între timp a fost prins de poliţie.

Conform agenţiei Anadolu, el s-ar fi predat de bunăvoie. Motivaţiile gestului său nu sunt deocamdată cunoscute. Oraşul Eskişehir, situat la circa 200 de kilometri sud-est de Istanbul, este un important centru universitar al Turciei.

[citeste si]

Acest atac vine în contextul în care  un număr de 65 de persoane au fost condamnate miercuri la închisoare pe viaţă în Turcia, în două dosare separate, în legătură cu incidentele din noaptea tentativei eşuate de puci din iulie 2016, relatează agenţia DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel