EXCLUSIV  Aşteptările şi dorinţele părinţilor ne conduc în viaţa de adult

plajă
plajă

Fii conştient că din familie preiei multe din preferinţele personale, opinii, alegeri, aşteptări, tipare comportamentale şi relaţionale, că te identifici inconştient cu problemele şi dramele din familie. 

Cum poţi inventa ceva nou, cum poţi lua decizii responsabile pentru viaţa ta, cum poţi fi liber şi autentic dacă eşti încă constrâns de umbra familială, adică de temerile, durerile, secretele şi conflictele ei nerezolvate care au rămas în inconştient?

Din nefericire, sunt atâtea cazuri în care copiii duc mai departe datoriile neachitate ale părinţilor, care trăiesc visurile părinţilor ca şi cum ar fi ale lor, părinţi care îşi pun toate speranţele, aşteptările şi obiectivele nerealizate în spatele copiilor lor. Omit un aspect simplu: ceea ce îşi doresc ei pentru copii nu este neapărat potrivit pentru ei, ei nu sunt o extensie a lor, o proiecţie, ci fiinţe individuale şi autonome.

 

Mulţi părinţi depăşesc graniţele personale ale copiilor şi le îngrădesc libertatea, dintr-o dorinţă egoistă de control, ca şi cum aceştia ar fi salvarea lor, rezolvarea problemelor şi dorinţelor lor neîmplinite.

Pentru a exista o armonie şi un echilibru, în orice familie, părinţii trebuie să-şi lase copiii să îşi exprime propria personalitate, propriile visuri şi dorinţe, căci numai aşa vor fi fericiţi şi sănătoşi.

Când copiii sunt fericiţi, atunci şi părinţii ar trebui să fie. Copiii trebuie să înveţe că trebuie să-şi găsească propria cale şi individualitate, că nu trebuie să poarte cu ei suferinţele, datoriile şi neîmplinirile părinţilor, că nu trebuie să-şi construiască viaţa după modelul vieţii părinţilor, că nu trebuie să-i servească pe ceilalţi pentru a fi iubiţi şi că dacă nu-i mai servesc, nu înseamnă că nu-i mai iubesc. Ei au o personalitate unică şi un destin individual, independent de cel al părinţilor lor.

Pentru a te elibera, vorbeşte cu familia ta, chiar dacă membrii ei mai trăiesc sau nu.

Spune-le că îi iubeşti, dar că te eliberezi de problemele şi aşteptările lor. De rănile şi luptele lor. De destinul lor. Că nu vrei să le repeţi scenariul de viaţă. Spune-le ce ai pe suflet. Lasă să plece departe toate părerile, dorinţele şi aşteptările lor care nu se potrivesc cu tine, cu sinele tău adevărat. Detaşează-te. Trasează graniţele dintre tine şi ei. Nu, nu înseamnă că nu îi iubeşti, ci că îţi doreşti să fii fericit şi să ai propriul drum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel