Ashleigh Barty, calificată în semifinalele Australian Open, eliminând-o astfel pe Petra Kvitova

Ashleigh Barty, numărul unu mondial, şi Sofia Kenin s-au calificat în semifinalele Openului Australiei.

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, lider mondial, a învins-o în două seturi pe cehoaica Petra Kvitova, locul 7 WTA, calificându-se în semifinalele de la Australian Open, conform Agepres.

Australianca de 23 de ani fusese eliminată anul trecut de Kvitova, în sferturile de finală de la Melbourne, însă s-a impus în acest an după o oră și 44 de minute de joc.

Duel cu Kenin

Campioana en titre de la Roland Garros se va lupta pentru un loc în finala Australian Open cu americanca Sofia Kenin (21 ani, locul 15 WTA), care a acces în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam după ce a trecut cu 6-4, 6-4 de tunisianca Ons Jabeur (78 WTA).

Barty și Kenin s-au înfruntat de cinci ori până acum în circuitul profesionist, australianca conducând cu 4 victorii la 1.

Prima jucătoare australiană în semifinalele de la Melbourne, din 1984

 

De menționat că Ashleigh Barty este prima jucătoare de la antipozi care atinge semifinalele la Melbourne, după Wendy Turnbull, în 1984. Turnbull a fost, de altfel, și ultima reprezentantă a Țării Cangurilor care a disputat finala Australian Open, în 1980.

Kenin, de cealaltă parte, e ultima dintre cele 22 de americance care au intrat pe tabloul principal anul acesta la Melbourne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel