Aripioare de pui glazurate, care dispar într-o clipă de pe masă. Trucul care le face rumene și crocante

Aripioare de pui glazurate, care dispar într-o clipă de pe masă. Trucul care le face rumene și crocante. Sursa - Pexels
Aripioare de pui glazurate, care dispar într-o clipă de pe masă. Trucul care le face rumene și crocante. Sursa - Pexels

Aripioarele de pui glazurate sunt un preparat delicios și foarte ușor de preparat. Sunt perfecte pentru a fi servite ca aperitiv sau ca fel principal. Pot fi preparate cu orice ocazie: fie pentru o seară în familie  sau  o cină cu prietenii.

 Ingrediente pentru aripioarele de pui glazurate:

10 aripioare de pui,

10 grame ulei de măsline extravirgin,

20 grame oțet de mere,   

50 grame de ketchup,

1 cățel de usturoi,

o linguriță de boia picant,

1 linguriță de sos de soia,

un ardei iute,

1 lingură de miere,

sare.

Prepararea aripioarelor de pui glazurate

Pentru a pregăti aripioarele de pui glazurate, mai întâi, trebuie să le curățați  de eventualele pene reziduale și să le spălați bine. Tăiați aripioarele în două și puneți-le într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de apă.

Cea mai savuroasă tartă a verii: ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar 

Între timp pregătiți sosul cu care veți acoperi aripioarele. Într-un bol, puneți cățelul de usturoi și ardeiul iute, tocate mărunt. Adăugați, apoi, restul ingredientelor, pe care bineînțeles le poți varia după gust, și amestecați bine.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți în ea aripioarele. Cu ajutorul unei pensule acoperiți complet aripioarele cu sosul pregătit. Dacă aveți timp, puteți pune aripioarele în bolul cu sos și  amestecați bine.

Nu mai cumpăra hamsii marinate: le poți face chiar acasă și vor avea o aromă deosebită

Acoperiți cu folie de plastic și dați bolul cu aripioare și sos în frigider, pentru trei ore. Aveți grijă să le amestecați la fiecare treizeci de minute. 

Aripioarele se coc într-un cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de o oră. Aveți grijă, ca după 30 de minute de coacere, să le întoarceți, pentru a obține o rumenire uniformă. Aripioarele se servesc fierbinți. 

Cel mai bun pui crocant și auriu, făcut la cuptor. Secretul gospodinelor cu experiență a fost dezvăluit 

Este o provocare să pregătești mereu o cină delicioasă pentru întreaga familie: unii vor carne, iar alții aleg pastele sau peștele. În plus, nici metodele de preparare a bucatelor nu  satisfac întotdeauna toate gusturile. 

Unul dintre  alimentele preferate atât de adulți, cât și de copii este carnea de pui. În plus, o putem prepara în diferite variante cu adevărat delicioase. 

Nici nu ai nevoie de mai mult timp pentru a prepara carnea de pui, care se face mult mai repede decât alte feluri de carne. În plus, aveți nevoie de puține ingrediente, pentru o aromă delicată a cărnii de pui.

Ingredientele de care avem nevoie pentru această rețetă:

380 de grame de piept de pui (eventual feliat);

3 linguri de muștar;

200 grame de pesmet;

ulei de măsline după gust;

sare și piper după gust.

Cel mai bun pui crocant și auriu, făcut la cuptor. Rețeta pas cu pas

Puiul va fi crocant la exterior dar moale la interior, dacă vom folosim două ingrediente foarte simple. Vorbim despre pesmet și muștar, o combinație câștigătoare pentru a face puiul la fel de bun ca la restaurant.

Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta

În primul rând, trebuie să preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de pergament și ungeți-o cu puțin ulei. Așezați feliile de piept de pui pe tavă și acoperiți-le cu muștar pe pe toată suprafața lor. 

Adăugați pesmetul, apăsând ușor ca să adere de muștar și carne.  Se condimentează cu sare, piper. Deasupra fiecărei bucăți de piept de pui se pun câteva picături de ulei de măsline.

Somon cu unt și usturoi: o rețeta de care te vei îndrăgosti

Tava cu pieptul de pui se dă în cuptorul preîncălzit și se coace aproximativ 30 de minute. Un timp de gătire mai scurt sau puțin mai lung poate depinde de grosimea feliilor. Treceți cuptorul în modul ventilator în ultimele 5 minute de gătit.

Acest mic truc va rumeni pesmetul și va face puiul cu adevărat delicios. Serviți acest deliciu alături de o salată, plină de vitamine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel