Aproape jumătate dintre germani nu sunt de acord ca țara lor să livreze tancuri Leopard 2 Ucrainei - Sondaj

Prima reacție a Rusiei după anunțul, pe surse, referitor la trimiterea de tancuri occidentale în Ucraina: 'Altă provocare flagrantă' / Foto: Pixabay, de Yury Rymko
Prima reacție a Rusiei după anunțul, pe surse, referitor la trimiterea de tancuri occidentale în Ucraina: 'Altă provocare flagrantă' / Foto: Pixabay, de Yury Rymko

Aproape jumătate dintre germani se opun furnizării de tancuri Leopard 2 Ucrainei, potrivit unui sondaj.

Aproape jumătate dintre germani se opun furnizării de tancuri Leopard 2 Ucrainei. Mai exact, un procent de 45% sunt împotrivă, potrivit unui sondaj comandat de agenţia de presă DPA, transmite Agerpres. Tancurile Leopard 2 sunt considerate un vârf al tehnologiei militare a ţării, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi cerut expres furnizarea lor Ucrainei.

Opunerea generală a populaţiei germane faţă de furnizarea unor astfel de tancuri Ucrainei este principala concluzie ce rezulta din sondajul publicat duminică de institutul YouGov pe un eşantion reprezentativ de 2.075 de persoane.

Ce spune cealaltă jumătate



Dacă aproape jumătate dintre persoanele intervievate nu sunt de acord, cealaltă jumătate este împărţită între 33% susţinători ai ideii şi 22% de indecişi.

Această divizare a populaţiei se reflectă de asemenea în cadrul coaliţiei tripartite care guvernează ţara, social-democraţii, conduşi de cancelarul Olaf Scholz, refuzând livrarea acestor tancuri, dar Verzii în special şi liberalii, deşi într-o măsură mai mică, fiind favorabili satisfacerii cererii concrete a preşedintelui Zelenski.

Cea mai mare divizare se constată la social-democraţi



Sondajul arată că cea mai mare divizare se constată la social-democraţi (SPD), cu 41% oponenţi şi 40% susţinători ai unui răspuns pozitiv la această cerere.

La celălalt capăt al spectrului se află Verzii, ai căror alegători susţin în proporţie de jumătate trimiterea tancurilor, iar 25% se opun. În tabăra Partidului Liberal (FDP), 42% sunt împotrivă, iar 33% pentru.

În fine, opoziţia este mai evidentă în rândurile simpatizanţilor partidelor de extremă dreaptă, precum Alternativa pentru Germania (AfD), unde 76% se declară împotrivă şi doar 13% pentru.

Congresul american a adoptat un proiect de lege care prevede 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Congresul american a adoptat vineri un vast proiect de lege de finanţare a serviciilor federale, în valoare totală de 1.700 miliarde de dolari, dintre care 45 pentru Ucraina, printr-un ultim vot al Camerei Reprezentanţilor, relatează AFP.

După cel al Senatului de joi, acest vot, cu 225 de voturi pentru şi 201 împotrivă în Camera Reprezentanţilor, face posibilă evitarea paralizării administraţiei federale americane (celebra "închidere"), care ar fi putut surveni vineri seara. Preşedintele Joe Biden urmează să promulge legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel