Apele Române încearcă salvarea unui lac secat în proporție de 95%

Lacul Nuntași a secat în această vară în proporție de 95% din cauza unei perioade extrem de secetoase.

Directorul Administraţiei Naţionale “Apele Române”, a semnat protocolul dintre ANAR- Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) și Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării (ARBDD) prin care ARBDD, în calitate de administrator al Lacului Nuntași, a solicitat sprijin tehnic și logistic.

Specialiștii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au început deja lucrările de decolmatare a canalelor care alimentează Lacul Nuntași. Echipele acționează deja cu un excavator cu un braț lung de 18 m, singurul care poate efectua lucrările de decolmatare a canalelor de legătură dintre lacul Sinoe și lacul Istria și dintre lacul Nuntaşi și lacul Istria. De asemenea, se intervine și cu o autoutilitară, iar pământul rezultat în urma decolmatării va fi taluzat pe marginea canalelor, pe toată lungimea lucrărilor, în condițile în care terenul va permite acest aspect. 

Se văd deja rezultate

”Rezultatele au început să apară și diferențele sunt deja evidente. Chiar din prima zi în care Apele Române au început lucrările de excavație, apa a început să izvorască și să-și reia încet-încet cursul ei normal”,  a declarat  Ervin Molnar, directorul Administraţiei Naţionale “Apele Române”.

Astfel, la solicitarea adiministratorului lacului - ARBDD, cercetătorii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDD) au efectuat măsurători pentru evaluarea situației de la fața locului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel