Apel pentru Spitalul "Cuza Vodă" din Iaşi: medicii au nevoie urgentă

Organizaţia Salvaţi Copiii România trage un semnal de alarmă și solicită ajutor pentru Spitalul ”Cuza Vodă” din Iași. 

Organizaţia Salvaţi Copiii România împreună cu Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă" Iaşi, a cărui secţie de Terapie Intensivă Neonatală tratează nou-născuţi cu patologii grave din întreaga regiune a Moldovei, fac un apel de strângere de fonduri pentru un ecograf performant, după ce singurele două aparate de acest fel ale secţiei au depăşit perioada de viaţă şi nu mai garantează acurateţe în stabilirea diagnosticului.

Mii de examinări ecografice

"Anual în cadrul secţiei se efectuează peste 4.000 de examinări ecografice de diferite tipuri, în funcţie de patologie. Se efectuează diferite explorări: de cord, ecografii transfontanelare, ecografii de şold şi abdomen.

În momentul de faţă utilizăm un echipament care a fost adus în demo de către o companie privată pentru a putea să fie efectuat actul medical conform standardelor. Cele două ecografe care există în cadrul secţiei fie au depăşit perioada de viaţă a unui echipament medical fie nu permit efectuarea tuturor explorărilor menţionate anterior. Unul dintre echipamente a fost achiziţionat în 2004, iar celălalt este un ecograf entry level, ce nu permite diagnosticarea eficientă.

Un echipament vital 

În afara cazurilor aflate pe secţia de terapie intensivă, se efectuează ecografii şi în cadrul celorlalte secţii ale spitalului, iar un astfel de echipament este vital.

Considerăm esenţială prezenţa unui astfel de echipament şi vă rugăm să luaţi în considerare numărul mare de cazuri, în jur de 1.000 de cazuri pe an, care au nevoie de ecografii repetate. Acestea sunt tratate în cadrul spitalului, în cea mai mare secţie de Terapie Intensivă din Moldova şi unde se tratează cele mai dificile cazuri. Având în vedere cele menţionate, vă rugăm să susţineţi Secţia de Neonatologie TI cu un ecograf de înaltă performanţă", sunt cuvintele Prof. Dr. Stamatin Maria, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală.

Unde se pot face donații 

Fondul de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis, pentru a veni în sprijinul medicilor din Iaşi: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel