ANTENA 3 a adus artileria grea la CNA. Licența ANTENA 3, prelungită cu 9 ani!

Consiliul Național al Audivizualului (CNA) discută în aceste momente prelungirea licenței postului de televiziune Antena 3, la ședință fiind prezenți Mihai Gâdea, Mircea Badea, Adi Ursu, Radu Tudor, Marius Huc, Carmen Avram, Alessandra Stoicescu și Ionuț Cristache.

Reprezentanții Antenei 3 au ieșit din sală. Membrii CNA dezbat prelungirea licenței.

Narcisa Iorga, către Monica Gubernat: Eu nu v-am întrerupt când ați vorbit

Doamna președinte, de fiecare dată când a venit cineva de la un post și au făcut acuzații la adresa mea, dumneavoastră nu ați intervenit.

Un post care are atâtea sancțiuni, nu poate fi tratat așa, domnule Cristea, care este cea mai frumoasă emisiune. Este o formalitate această prelungire de licență?

Măcar acum când au fost aici într-o echipă așa mare, CNA nu spune nimic. Am fost 5 membrii care am ridicat probleme de încălcare a legii audiovizuale. Ce este mascarada asta?

Laura Georgescu: Începem procedura de vot?

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a prelungit licența postului Antena 3 cu 9 ani.

 VEZI ȘI: REACȚIA unui mare artist după ce l-a văzut pe Țopescu la Antena 3

------------------------------------------------------

MIHAI GÂDEA, PRELUNGIRE LICENȚĂ ANTENA 3: - Mi se pare un moment important pentru noi. Am invitat un coleg care lucrează în redacție, colegi care au emisiuni. Vrem să mergem mai mult în zona culturală. Sunte deja mai multe parteneriate pe care le-am semnat cu mai multe festivaluri.

- Vrem să oferim publicului mai multă informație.

- Postul nostru de televiziune transmite toate puntele de vedere ale tuturor partidelor. Transmite toate conferințele de presă ale președintelui României.

- Faptul că o televiziune cu o audiență așa mare, folosește asta să salveze vieți, mie mi se pare relevant. Dacă dumneavoastră, domnule Mititelu, nu vi se pare, atunci îmi pare rău.

---------------------

- Doamna Narcisa Iorga, după ce a plecat la mine din emisiune, din motive pe care nu vreau să le spun public, s-a dus șef de imagine la PDL.

Narcisa Iorga: Când eram în direct cu Mihai Gâdea și îmi adresa același întrebări, i-am explicat că este o minciună. Că am fost la Realitatea TV în staff-ul lui Traian Băsescu. Este o minciună.

- Doamna Iorga se comportă ca un propagandist politruc ce este al lui Traian Băsescu

Mircea Badea: Eu mă aflu aici în calitatea mea de cetățean cu drepturi depline. Bănuiesc că dacă încălcam legea eram la închisoare. 

Narcisa Iorga: Am în față nota pentru dosarul Antena 3. În 9 ani, acest post a avut 175 de sancțiuni. Cele mai multe sancțiuni pe care Antena 3 le-a primit au avut legătură cu încălcarea dreptului la imagine, lipsa de informare corectă. 

Narcia Iorga citeșete mai multe articole din legea Audiovizualului

Narcisa Iorga l-a întrebat pe Mihai Gâdea despre știrea cu STS. Mihai Gâdea a spus că a fost o greșeală.

Narcisa Iorga: În fiecare seară spuneți lucruri neadevărate.

Mihai Gâdea: O să vă dau în judecată!

Mircea Badea: Noi suntem niște apărători ai justiției

--------------------

RADU TUDOR, PRELUNGIRE LICENȚĂ ANTENA 3: - Presa scrisă dispare din păcate. Mai puțini jurnaliști, care să vină în emisiune. Opiniile diverse sunt prezente mereu la Antena 3. Din punctul ăsta de vedere, dacă piața analiștilor independenți ne-ar furniza oameni, ei ar fi cu siguranță invitați.

VEZI ȘI: Alessandra Stoicescu și-a schimbat look-ul - FOTO

MIRCEA BADEA, PRELUNGIRE LICENȚĂ ANTENA 3: - E foarte complicat să aduci pe cineva împotriva voinței lui. Sunt oameni care vor să vorbesc cu tine și oameni care nu vor să vorbesc cu tine. Am citat din clasici.

- Informarea obiectivă se transmite la știri. Opinia nu este obiectivă, prin definție. La emisiune e vorba de opinie, la știri e vorba de informare obiectivă.

Când era Tăriceanu prim-ministru și Macovei ministru de justiție, Traian Băsescu și ei aveau mai multe critici la adresa justiției. Au sesizat CCR, care a decis negru pe alb că aceste afirmații nu a atins independența justiției și se încadrează la dreptul la opinie. Cu alte cuvinte, dacă ești președinte ai dreptul la opinie. 

Cred că și în cazul nostru, cetățeni obișnuiți, avem dreptul la opinie. Cred că unele sensibilități ale CNA sunt exagerate. Justiția ar fi prea firavă dacă ar fi influențată de simpla manifestare a unui punct de vedere.

ADI URSU, PRELUNGIRE LICENȚĂ ANTENA 3: - Impresia unui număr de invitați este falsă. Eu, la emisiunea mea, până acum am avut 264 de invitați, persoane diferite. În privința pluralismului politic, vă amintesc că o parte a mediului politic a decis unilateral să nu participe la emisiunile Antena 3. Nu a fost decizia noastră.

- Opinia noastră este că asigurăm pluralismul opiniilor, opinia dumneavoastră este că există un mare deficit la acest capitol.

- Nu v-am văzut îngrijorarea că presei din România i se încalcă drepturile.

ALESSANDRA STOICESCU, PRELUNGIRE LICENȚĂ ANTENA 3: - Vreau să vorbesc despre impactul pe care îl are trustul Intact în viețile unor oameni. În fiecare săptămână, Antena 1 și Antena 3 prezintă cazuri sociale (...) Am făcut odată o emisiune în care am strâns mâna unor oameni care au fost ajutați de telespectatorii trustului Intact. Ei au decis să ajute prin intermediul Antenei 3. 

- A fost o campanie care continuă care se numește Lăsați-mă să învăț, prin intermediul căreia am dotat sute de școli din această școală. 

- Ați văzut în emisiunea lui Mircea Badea. Mircea cred că dă de 4-5 ori pe săptămână fotografia unui copil care are nevoie de ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel