ANR, veste proastă despre pescadorul scufundat. "Nicio dată care să arate locul"

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Autoritatea Navală din România (ANR) a venit cu veşti proaste despre pescadorul scufundat în Marea Neagră şi a anunţat că nu există date care să arate locul în care acesta ar fi dispărut. 

Directorul general al Autorităţii Navale Române (ANR), Cosmin-Laurenţiu Dumitrache, a declarat, luni, la Constanţa, că autorităţile nu au nicio informaţie sigură cu privire la locul în care s-a scufundat pescadorul Sea Shark 1, cu cinci oameni în echipaj, în condiţiile în care nu a fost emis niciun semnal SOS şi acest tip de nave nu sunt obligate să aibă aparatură de monitorizare.

"Până în acest moment, am reuşit să recuperăm trei dintre cadavre, din păcate. Am fost anunţaţi la ora 8,25, în această dimineaţă, că pescadorul Sea Shark 1 nu a mai revenit în port. (...) Conform declaraţiilor colegilor lor, ei ultimul contact l-au avut cu ei la ora 18,30, duminică, pe data de 16. Nu ştie nimeni, nu avem nicio dată probabilă cu locul unde s-a scufundat nava, presupunem că a fost un incident în urma traulării, dar nu ştim, nu avem cum să ştim, ci numai să presupunem", a afirmat Cosmin-Laurenţiu Dumitrache.

"Navele nu au monitorizare"



El a menţionat că acest tip de pescador trage o plasă, cu o anumită încărcătură pescuită, iar dacă această plasă "nu este traulată corect sau dacă manevra nu este efectuată corect, poate duce la răsturnarea ambarcaţiunii".

"Aceste nave nu au monitorizare asupra lor. (...) Conform legislaţiei, ele nu sunt necesare, ele rămânând în zona costieră, cu acoperire radio tot timpul. Nimeni nu a dat niciun semnal de SOS, colegii lor ne-au semnalat că ei nu s-au întors", a spus directorul ANR, care a adăugat că se presupune că nava s-a scufundat foarte repede, iar membrii echipajului nu au mai avut timp să efectueze apel de ajutor prin radiotelefon.

Totodată, directorul ANR a menţionat că s-a deschis un dosar de cercetare penală în legătură cu acest eveniment.

"Există un dosar de cercetare penală deschis în acest moment, in rem o să fie, probabil pentru avarierea ambarcaţiunii şi omor din culpă", a arătat el.

Cinci ambarcaţiuni, trimise la căutare



De asemenea, Dumitrache a menţionat că luni au fost cinci ambarcaţiuni implicate în operaţiunea de căutare, două de la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare - ARSVOM şi trei ale MAI, precum şi două elicoptere. La căderea serii, operaţiunile de căutare-salvare se întrerup, a precizat oficialul ANR.

Dispariţia pescadorului a fost sesizată în cursul dimineţii de luni, prin 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

VEZI Pescador, dat dispărut în Marea Neagră. Membri ai echipajului, găsiți morți în Gura Portiței și Vadu

Conform unor reprezentanţi ai instituţiilor implicate în desfăşurarea operaţiunii de căutare-salvare, a fost găsită în jurul orei 11,50, pe mal în zona Gura Portiţei, o persoană decedată, care face parte din echipajul pescadorului. De asemenea, în jurul orei 12,30 au mai fost găsite două persoane decedate la mal, una tot în zona Gura Portiţei, iar cealaltă în zona Vadu, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel