ANP, recurs compensatoriu. Numărul deținuților care au beneficiat, câți sunt cei care au recidivat

Crişan Andreescu / 29 ian 2018 / 16:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, luni, că 4.458 de persoane au beneficiat de legea recursului compensatoriu, iar ponderea celor care au recidivat se situează sub pragul de unu la sută.

ANP a transmis, luni, precizări "în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public cu privire la incidenţa recidivei în rândul populaţiei carcerale din sistemul penitenciar românesc".

"Ponderea deţinuţilor recidivişti în populaţia penitenciară generală înregistrează un trend descendent, în anul 2017 înregistrându-se un procent de 38,37% deţinuţi recidivişti, comparativ cu anul 2012 când ponderea deţinuţilor recidivişti era de 45,78%", au precizat reprezentanţii ANP.

[citeste si]

Potrivit acestora, de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, din unităţile subordonate ANP au fost puse în libertate, ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017, 1.031 de persoane, fiind admisă, de către instanţele de judecată, liberarea condiţionată pentru 3.427 de persoane.

Potrivit ANP, din totalul celor 4.458 de persoane care au beneficiat de măsurile compensatorii, "ponderea celor care au recidivat se situează sub pragul de 1%".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26