EXCLUSIV  Angajat al Guvernului, acuze de revizionism și plângeri penale. Cum a ajuns Revoluția, în prag de Centenar, bătaia de joc a Statului

Situație de un absurd ieșit din comun, dacă nu chiar revoltătoare, în Guvernul României unde un militant al autonomiei așa zisului Ținut Secuiesc, cu mai multe plângeri penale la activ, se ocupă de problemele revoluționarilor români, cei a căror sânge a fost vărsat pentru libertate.

Hamar Alpar Benjamin, un nume care probabil nu vă spune mare lucru. Acesta a deținut funcția de președinte al Asociației ”21 Decembrie – Oraș martir Tîrgu – Mureș” și în prezent este membru al Guvernului, director de Cabinet în Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPT), așadar, plătit din bani publici. Acuzele împotriva sa sunt extrem de grave: suspiciuni de fraudă, șantaj, violență, fiind înregistrate în acest sens nu mai puțin de 5 plângeri penale. 

Vădit susținător al unei politici anti-românești, deasupra lui Hamar Alpar Benjamin planează și suspiciuni de colaborare cu JOBBIK, o formațiune maghiară de extremă dreaptă, revizionistă, cu numeroase acțiuni ce vizează dezmembrarea României.

Înainte de a prezenta în exclusivitate acuzele care i se aduc, dar și documente în acest sens, se impune o scurtă trecere în revistă a modului în care Hamar Alpar Benjamin și-a dobândit statutul de revoluționar.

Acesta nu figureză în documentele emise de Parchetul Militar Mureș în anul 1998 printre răniții din data de 21 și 22 Decembrie 1989, din timpul Revoluției, documente ce se află în posesia DC News

Mai mult, printre revoluționarii consacrați din Tîrgu Mureș nu se știa de el. Ascensiunea lui Hamar Alpar Benjamin începe în 2009, când se prezintă în fața vechilor revoluționari mureșei cu o poză din timpul Revoluției în care avea la gât o pancartă pe care scria ”Gușă criminal” (nr. - Ștefan Gușă, șef al Marelui Stat Major al Armatei Române în timpul Revoluției din 1989).

Prezentăm mai jos poza:

(w670) 

Pe numele acestuia există în prezent nu mai puțin de 5 plângeri penale. Hamar Alpar Benjamin este acuzat că în timp ce era președintele Asociației a privat mai mulți membri de bunuri precum abonamentele gratuite la metrou și biletele CFR de care aceștia beneficiau prin lege, dar a și contestat, în numele Asociației, în mod abuziv, mai mulți membri acuzându-i că nu ar fi revoluționari. Toți cei contestați sunt de naționalitate română și toate contestațiile au fost respinse ca fiind nefondate.

Totodată, plângerile penale vizează și abuzuri, acesta fiind acuzat că a refuzat să încaseze cotizațiile unor membri pentru a putea fi excluși, motivându-și acțiunea cu argumentul că aceștia deja erau excluși.

Iar acuzele nu se opresc aici. Hamar Alpar Benjamin și-ar fi amenințat verbal și telefonic colegii. Mai mult, acesta ar fi amenințat cu briceagul, în două rânduri, un membru al Asociației, la incident existând și martori. 

”Monument” al Revoluției cu fonduri de sute de miii de lei

Începând cu 2001 până în 2014 s-au primit la Asociația ”21 Decembrie – Oraș martir Tîrgu – Mureș” diverse sume de bani de la Guvernul României prin SSR de la Fondul Libertatea pentru construirea unui monument al Revoluției din Decembrie 1989.

Exceptând faptul că pe toată durata administrării acestor fonduri, în perioada în care Hamar Alpar Benjamin conducea Asociația, nu s-a prezentat Adunării Generale a Asociației niciun fel de raport despre gestionarea acestor sume (de oridinul sutelor de mii de lei),  totuși, în Tîrgu Mureș s-a ridicat un monument în memoria celor care au vărsat sânge pentru libertatea noastră. Un monument e mult spus. 

Unde? Într-un cimitir din oraș, valoarea ”monumentului” fiind de maximum câteva mii de lei, alimentând și mai mult aceste suspiciuni.

Mai jos, vă prezentăm în exclusivitate poza ”monumentului” ridicat la Tîrgu Mureș de Asociația ”21 Decembrie – Oraș martir Tîrgu – Mureș sub conducerea lui Hamar Alpar Benjamin, membru în actualul Executiv.

(w670) 

Acțiuni revizioniste pentru dezmembrarea României

Iar acuzele nu se opresc doar la fals, amenințări sau suspiciuni privind gestionarea frauduloasă de fonduri de la stat. Hamar Alpar Benjamin este acuzat că participat în anii 2014 – 2015 la acțiuni neautorizate ale unor formațiuni extremiste ilegale în România (JOBBIK) care prin statutul ei promovează dezmembrarea României, riscând implicarea Asociației în acțiuni antistatale. Mărturie în acest sens stau probe la Jandarmeria Română Tîrgu Mureș, dar, totodată, și o copie după procesul verbal de contravenție pe care-l prezentăm mai jos.

(w670) 

Tricolorul românesc, călcat în picioare de angajatul Guvernului

În data de 21.12.2015, în timpul unei ceremonii de comemorare a eroilor Revoluției la Tîrgu-Mureș, Hamar Alpar Benjamin este acuzat că a luat de pe soclu, a aruncat și călcat în picioare în prezența mai multor martori, două coroane comemorative cu tricolorul României depuse de o altă asociație, ”Identitatea Revoluției”.

Atitudinea anti-româneasacă și potrivnică Constituției României care, încă din primul articol subliniază că România este un stat ”unitar şi indivizibil”, poate fi ușor sesizată și aruncând un ochi pe pagina personală de Facebook a acestuia. ”Ziua liberă a secuilor”, ”Autonomia Ținutului Secuiesc” sau ”Pământul secuiesc unic și indivizibil (!?!)” sunt doar câteva dintre lozinci. 

(w670) 

Promovând prin postări poze care îndeamnă la autonomia Ținutului Secuiesc, Hamar Alpar Benjamin, angajat al Guvernului României, nu-și ascunde afinitățile politice anti-românești și, implicit, anti-constituționale. 

(w670)

(w670)

Cele prezentate mai sus de DC News i-au fost înaintate și lui Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD, dar și Guvernului și SSPR. Interesant este că semnatarii, membri ai Asociației ”21 Decembrie – Oraș martir Tîrgu – Mureș”, sunt atât etnici români cât și maghiari, lucru ce demontează faptul că plângerile penale au caracter xenofob.

Așadar, la aproape 28 de ani de la Revoluție și în prag de Centenar al Marii Uniri, două evenimente fundamentale pentru România, iată, Guvernul României plătește din banii cetățenilor atitudini anti-românești.

Sigur, justiția are mereu ultimul cuvânt, dar simplul aspect că asupra unui reprezentat guvernamental planează astfel de suspiciuni de violență, șantaj, fraudă, atitudini revizioniste, politică anti-românească și anti-constituțională, este cel puțin revoltător.

Faptul că o asemenea persoană ce se confruntă cu acuze extrem de grave deține o funcție înaltă în Guvern, director de Cabinet în SSPR și gestionează problemele revoluționarilor români, cei care au încasat strângând din dinți glonațe roșii în numele libertății, este cu adevărat un nefericit paradox pe care poate îl repară cineva, măcar acum, în ultimul ceas.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel