Andriy Yermak, șeful Biroului președintelui Ucrainei, tweet către personalul Ambasadei SUA: Mulțumesc, prieteni, că ați rămas în Ucraina

Andriy Yermak/ foto Twitter
Andriy Yermak/ foto Twitter

Andriy Yermak, avocat și șef al Biroului președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, mulțumește personalului Ambasadei SUA că a rămas în Ucraina, deși aveau varianta de a pleca. 

Într-un tweet, Andriy Yermak multumește personalului Ambasadei Americii în Kiev pentru că au rămas, deși le-a fost dată opțiunea de plecare - voluntary departure: ”Vă mulțumesc, dragi prieteni. Vă apreciem alegerea de a sta și de a ne sprijini, în ciuda faptului că sunteți despărțiți de cei dragi. Un asemenea sprijin spune multe despre legătura dintre America si Ucraina", a postat Șeful Biroului Președintelui, cu o atenționare subliminală către Putin, postând drapelul celor două țări (SUA și Ucraina). Acesta a scris mulțumirea, ca răspuns la tweet-ul jurnalistei americane Natasha Bertrand, care a postat că vasta majoritate a Ambasadei încă este în Kiev, deși ”li s-a spus să plece”.”

Cine este Andriy Yermak - negocieri și legături cu Trump și Rudy Giuliani 

Andriy Yermak a intrat în vizorul public pe 7 Septembrie 2019, când a zburat victorios la Moscova și a adus 35 de ucrainieni din închisorile rusești, în urma unei negocieri de schimb. Volodimir l-a recompensat, apoi, pe Yermak și l-a numit șef al staff-ului. În SUA, însă, au fost găsite dovezi ale legăturii lui Andriy cu avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani. Yermak s-a întâlnit cu Giuliani pentru a derula o investigație în legătură cu afacerile fiului lui Joe Biden - rivalul lui Trump, din Partidului Democrat- în Ucraina. Întrebat de jurnaliști, Yermak a refuzat să comenteze. 

Yermak și Zelenski, înainte de intrarea în politică

Într-un interviu pentru presa ucraineană, Yermak afirma: ”Privim Statele Unite ca pe un prieten și partener strategic. Ce se întâmplă acolo, însă, este o chestiune de politică internă. Noi nu avem niciun amestec.” 

Înainte, însă, de intrarea in politică, Yermak deținea o firmă de avocatură, ce furniza servicii legale pentru compania de producție TV a lui Zelenski. După câștigarea alegerilor, Zelenski l-a numit inițial consilier pe politici externe. 

Pregătindu-se actualmente de invadare, Yermak continuă dialogul cu marii lideri politici, ultima fiind cu David Quarrey, consilierul prim-ministrului Boris Johnson pe politici externe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel