Andreea Sava (Antena 3), gest extrem. Decizia care i-a schimbat viața: A fost foarte greu-exclusiv

Pe Andreea Sava o știm de la Antena 3. Este editor, producător și prezintă analize la emisiunea "100 de minute". Andreea Sava este o apariție întotdeauna elegantă, un exemplu de feminitate și frumusețe, lucruri care se văd cu ochiul liber, dar ce se ascunde dincolo de micul ecran? Puțini știu că ea face multă mișcare, iar după doi ani de exerciții, acum reușește să facă șpagatul; și multe alte 'gesturi extreme'.

(w670)

Andreea Sava a povestit într-un interviu acordat pentru DC News care este povestea ei cu sportul. De fapt, cu mișcarea pentru că nu vrea să îi spună sport din modestie. Și pentru că are o poveste interesantă și știe cum să le pună în mișcare chiar și pe persoanele care cred că nu au bani nici pentru diete sofisticate, nici pentru sport, Andreea Sava a decis să lanseze un blog. Despre toate acestea, aflați în rândurile de mai jos într-un interviu pe care ni l-a acordat în exclusivitate.

DC News: Andreea, ne-au atras atenția mai multe imagini pe care le-ai postat recent pe Facebook. Cum de ai făcut respectiva ședință foto? Noi te știm elegantă, la televizor, în rochițe și pe tocuri.

Andreea Sava: Totul a pornit de la o serie de poze pe care am pornit-o în glumă: "poze din concediu; cum îmi îndrept șalele bătrâne". Stând în mâini, șpagat. Mi s-a părut amuzant. Și discutam cu un prieten fotograf despre o ședintă foto și mi-a spus că vrea neapărat să mă pozeze ca într-o fotografie pe care o pusesem astă iarnă, adică acea poziție.

(w670)

DC News: Șale bătrâne... care arată de 20 de ani, după cum îți scria cineva pe Facebook.

Andreea Sava: Esti drăguță. Nu mai am 20 de ani de ceva vreme. 

DC News: Care este secretul? 

Andreea Sava: Mi-am introdus cu timpul în program să fac mișcare. Nu-i spun sport fiindcă eu respect foarte mult sportivii și ar fi prea mare aroganță. Și, de vreo doi ani și jumătate, fac o oră de mișcare în fiecare zi. Este ca spălatul pe dinți.

DC News: Înainte de acest moment făceai sport? Sau ai zis într-o zi: gata, de mâine mă apuc de mișcare.

Andreea Sava: Nu făceam absolut deloc. Nu mă simțeam bine, mă dureau mușchii, spatele de la stat toată ziua la birou si poziții deficitare și am zis: gata, trebuie să fac ceva.

DC News: Cum a fost prima zi când ai început să faci mișcare?

Andreea Sava: A fost foarte greu, mai ales din cauza programului. Eu lucrez de luni până sâmbătă, adică șase zile din șapte, de dimineața până seara. Acesta este ritmul de la știri când nu sunt alegeri... atunci muncesc șapte din șapte. Prima scuză: lipsa de timp. Plus că termin programul când toate sălile de sport se închid și a trebuit să mă descurc singură și am început să mă documentez.

(w670)

(SURSA FOTO: MIHAI ION)

DC News: Aceasta era următoarea întrebare: unde faci sport?

Andreea Sava: Acasă. Doar acasă. Îmi fac singură antrenamentele în funcție de ce vreau să obțin în momentul acela pentru că, pe lângă faptul că am scăpat de dureri, mai este și aspectul estetic. Mi-am dorit să arăt bine în pantaloni scurți.

DC News: Câte kilograme aveai înainte de a te apuca de mișcare și câte ai acum?

Andreea Sava: Sincer, habar n-am. Eu nu mă cântăresc, doar mă uit în oglindă. Nu-mi place ceva, lucrez acolo. Povestea începe însă ceva mai devreme. Când am venit la Antena 3 eram ceva mai pufoasă, cu vreo 10 kg în plus. Mai întâi m-am decis să slăbesc. Am dat 8 kg jos în 5 luni. Nu cu dietă, ci fiind atentă la ce mănânc. Nu eram grasă, dar arătam prea grasă la TV. Abia dupa jumătate de an am început cu mișcare și am mai scăzut vreo 2 kilograme. Și am rămas așa. De atunci mă mențin. Bineînțeles că mișcarea mi-a modelat corpul.

DC News: Și mai ai putere după o zi de muncă să mai faci mișcare? 

Andreea Sava: Păi asta e partea cea mai grea: să faci din mișcare ceva obligatoriu, la fel ca dușul sau spălatul pe dinți. O rutină indispensabilă, ca să mă exprim mai exact. 

DC News: Și nu te-ai gândit să înveți și pe alții? Pe cei lipsiți de motivație, veșnic obosiți care se tem să facă mișcare de teamă că nu pot.

Andreea Sava: Să învăț mi se pare, iarăși, un termen pretențios. Dar, da, am avut prietene care m-au încurajat să povestesc toată experiența prin care am trecut și o voi face pe un blog în curând.

(w670)

DC News: Și ce vom găsi acolo mai exact?

Andreea Sava: Pentru început voi povesti cum am ajuns eu la stilul acesta de viață, cum am depășit momentele în care voiam să renunț și au fost foarte multe. De asemenea, voi vorbi despre metodele pe care eu le-am descoperit în timp pentru ca mișcarea să nu mai fie un chin. Iar apoi, dacă cineva va fi interesat, pot veni și cu mai multe detalii. În plus, voi avea și o colaborare cu o doamnă medic, specialist în nutriție, fiindcă este foarte important ce mănânci.

DC News: Ne spui, te rog, cum ai depășit un moment critic când voiai să renunți? 

Andreea Sava: Cel mai greu mi-a fost sâmbătă. Atunci avem emisiune în prime time, adică până la ora 23.00 și ajung acasă la miezul nopții. Prima dată când n-am avut timp să-mi fac antrenamentul înainte... și l-am făcut la ora 01:00. Mi-am zis că dacă nu o să-l fac atunci, nu o să-l mai fac nici mâine. Am uitat să precizez: mă consider o leneșă. Așa că-mi impun multă disciplină în tot ce fac.

DC News: Ai multe aparate, speciale pentru mișcare, prin casă?

Andreea Sava: Nu am aparate, folosesc doar greutăți pentru exercițiile pentru brațe. Fac 45 de minute antrenament, plus 15 minute streaching, cele care ajuta la șpagat. În concediu dublez.

DC News: Inainte de a te apuca să faci mișcare... puteai să faci șpagatul?

Andreea Sava: Nu, nu puteam. Prima dată în viața mea am facut șpagatul la 32 de ani. Când eram mică, puteam să fac sfoara. Eram frustrata că nu-mi ieșea șpagatul. Acum le fac pe amândouă, dar asta este doar așa... for fun.

DC News: Dă-ne nouă, celor care ne plângem că nu putem să facem sport, că obosim repede și așa mai departe, câteva motive pentru care ar trebui ca de mâine să ne apucam de mișcare.

Andreea Sava: În primul rând, te simți mult mai bine! Fizic! Acesta a fost principalul meu motor. Nicio durere! Apoi, ce să zic, cine nu vrea să arate bine în costum de baie sau pantaloni scurți?

DC News: Ce vom mai găsi pe blog?

Andreea Sava: Cum să-ți construiești singură antrenamentele în funcție de nevoi și ca să nu te demotivezi și să renunți, dar și sfaturi în legătură cu dieta. Abdomenul, de exemplu, depinde foarte mult de ce mănânci. 80% aș spune, iar abia restul ține de antrenament. Vreau să fie ceva pentru femeia normală, care muncește mult, are eventual familie care-i ocupă mult timp și care nici cu banii nu stă foarte bine. Că este ușor să spui: nu mânca după ora 18:00, dar cele mai multe femei au un program dezordonat, ca mine, și nici nu-și permit numai fructe de mare și nuci braziliene. De toate problemele astea m-am lovit eu. Și am făcut multe greșeli până am descoperit soluțiile bune, simple și accesibile. Eu sper cât mai curând să lansez blogul. Cu puțin noroc, până la sfârșitul lunii. Voi anunța pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel