Andreea Sava: Alimente la care trebuie să renunțați imediat

Rodica Mitu / 01 dec 2018 / 21:15 Salveaza PDF Comentarii
Facebook / Andreea Sava
Facebook / Andreea Sava

Andreea Sava a scris pe blogul personal despre alimentele la care oricine ar trebui să renunțe.

1. Margarină
A existat o adevărată nebunie privind consumul de margarină, potențat de moda anti orice aliment de origine animală. De fapt, untul este mai sănătos decât margarina, desigur dacă este mâncat cu măsură, dar cam asta este regula pentru orice. Margarina, însă, conține grăsimi trans care duc la creșterea colesterolului rău și se depun pe artere, lucru care poate duce la probleme vasculare grave.

2. Crenvurști, salamuri și alte feluri de carne procesată
Aceste produse din carne de o calitate inferioară conțin multe lucruri și prea puțină carne. Vorbesc despre nitriți, arome și potențatori de arome artificiali, coloranți și o cantitate imensă de sare. Dacă totuși vă plac, citiți cu mare atenție etichetele. Cumpărați produsele care conțin cât mai puține E-uri și o proporție cât mai mare de carne. În general, salamurile uscate și afumate sunt cele mai sigure. E adevărat că sunt și cele mai scumpe.

3. Produsele procesate din brânză
Ideea, în general, este să mâncați cât mai simplu și mai apropiat de ce dă natura. Foarte multe dintre aceste produse nici nu prea au legătură cu brânza, din punct de vedere al compoziției. Sunt pline de aditivi, sare și au un procent enorm de grăsime. Deci în niciun caz să nu le dați copiilor și bătrânilor.

Citiți continuarea AICI.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25