Andi Cristea, reuniune la nivel înalt. Șansă pentru Georgia, Moldova, Ucraina

Comisia pentru politică externă a Parlamentului European (AFET) a discutat joi, 14 septembrie a.c., pe marginea Recomandării adresate Consiliului, Comisiei și SEAE privind Parteneriatul estic, în perspectiva reuniunii la nivel înalt din noiembrie 2017.

În cadrul schimbului de opinii cu privire la Summit-ul Parteneriatului Estic ce urmează să fie organizat la Bruxelles, vicepreședintele AFET Andi Cristea a declarat: "Constat cu satisfacție faptul că Parlamentul European rămâne instituția europeană cea mai ambițioasă cu privire la acordarea perspectivei europene țărilor din vecinătatea estică a Uniunii. Conceptul pe care îl discutăm, astăzi, Parteneriatul Estic +, pe care îl propunem spre analiza Comisiei și Consiliului, se bazează pe găsirea celui mai mare numitor comun, deschide posibilitatea aderării statelor din vecinătatea estică la spațiul Schengen, la eliminarea tarifelor de roaming în special pentru statele care au semnat acorduri de asociere - Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

Este esențial să identificăm o serie de stimulente politice adiționale pentru aceste țări, pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor populației de apropiere de Uniunea Europeană și de a pune presiune constructivă pe autoritățile guvernamentale. Politica Europeană de Vecinătate în estul Uniunii are nevoie de o infuzie de ambiție politică."

[citeste si]

Andi Cristea va fi membru al noului Grup de Lucru Euronest pentru țările care au semnat Acordul de Asociere, respectiv: Ucraina, Georgia și Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel