Andi Cristea, către Iohannis în PE: Vă felicit, dar am o întrebare. Sper să nu sune dramatic

ANDI CRISTEA
ANDI CRISTEA

Europarlamentarul PSD Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a luat cuvântul în plenul Parlamentului European, după mesajul lui Klaus Iohannis la dezbaterea pentru consolidarea proiectului european.

"Domnule Iohannis, nu ați vorbit rău! Aici, înainte de a fi membri ai unui partid politic, suntem cetățenii unei țări. Vă felicit pentru abordarea pro-europeană pe care ați expus-o. Toți românii sunt pro-europeni, însă vreau să vă întreb următoarea chestiune: eu știu că Republica Moldova este cel de-al doilea stat românesc. Dumneavoastră ați vorbit despre prioritățile naționale, despre viitorul Europei, dar nu ați menționat Republica Moldova. Întrebarea mea este, sper să nu sune dramatic: ați abandonat cumva Republica Moldova pentru că, în ultimii patru ani de mandat, ați fost o singură dată la Chișinău?", a zis Andi Cristea în Parlamentul European.

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat marţi, în plenul PE, pentru consolidarea proiectului european.

"Parcurgem un nou capitol în devenirea şi consolidarea proiectului european în care avem nevoie de elaborarea unei noi viziuni cu privire la viitorul Uniunii. Din această perspectivă, pledez ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate şi pentru calea europeană comună în eforturile de consolidare a proiectului european, cheia centrală a demersurilor noastre trebuie să rămână unitatea. Pentru România, acest principiu reprezintă însăşi esenţa proiectului european care i-a dat acestuia capacitatea de a face faţă provocărilor multiple cu care Uniunea s-a confruntat până în prezent", a afirmat şeful statului, în discursul susţinut în plenul PE, la dezbaterea privind viitorul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel