Anchetă Floreasca. Victor Costache, ministrul Sănătății: Ancheta va fi prezentată transparent

Echipa Ministerului Sănătăţii a continuat astăzi, ancheta administrativă începută la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Victor Costache şi a secretarului de stat, Horaţiu Moldovan.

Ministrul Sănătăţii a stat de vorbă cu cadrele medicale din unitatea sanitară.

"Este un caz grav, un eveniment regretabil care nu ar trebui să se întâmple într-un spital. Ancheta noastră administrativă, conform competenţelor, va fi finalizată săptămâna viitoare şi va fi prezentată, transparent, atât primului ministru, organelor competente, dar şi publicului. Dar ştiu că în spitalul Floreasca există un corp medical de elită, personal medical profesionist care asigură un act medical de calitate", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Vor fi luate măsuri

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, în urma anchetei vor fi luate măsurile ce se impun în acest caz. De asemenea, ministrul Sănătăţii a subliniat că siguranţa pacientului trebuie să reprezinte o prioritate în fiecare unitate sanitară.

O femeia de 66 de ani a murit, duminică seară, după ce a fost arsă pe masa de operație, fiind folosit un biocid care n-ar fi trebuit folosit în combinație cu bisturiul modern, electric. Se pare că respectivul biocid conține o cantitate mai mare de alcool. S-ar fi apelat la el pentru că femeia era alergică la iod.

Vezi și: Acreditarea Spitalului Floreasca, SUSPENDATĂ. Ministrul Sănătății, vizită-fulger la spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel