Ambasadorul Franței: Anchetarea baronilor, un semn pozitiv

gustin ponta
gustin ponta

Ambasadorul Franței la București, Philippe Gustin, apreciază anchetele demarate de procurori împotriva "baronilor" locali ca "un semn pozitiv". Diplomatul francez a fost adesea vocal în chestiuni care privesc justiția, el fiind unul dintre primii ambasadori care au criticat controversatele modificări la Codul Penal de la sfârșitul anului trecut.

„Cred că este un semn pozitiv care este dat într-o ţară unde, din păcate, corupţia este prezentă. Este un semn important, că nu putem face orice şi deci exemplul trebuie să vină de sus şi cred că este un lucru bun, iar în decursul celor doi ani ai mandatului meu am văzut tot ceea ce a făcut justiţia, în special ce a făcut DNA sau ANI, pentru a avea o imagine mai bună a României.

Dar cred că astăzi acest lucru nu e de ajuns. Exemplul trebuie să vină de sus, dar ceea ce este important este că trebuie să schimbăm mentalităţile, în ceea ce priveşte corupţia de zi cu zi, denumită uneori aici mica corupţie: faptul că pentru a avea o diplomă la universitate, trebuie să plăteşti, pentru a merge la medic, trebuie să plăteşti, pentru a nu plăti amenda, trebuie să dai ceva poliţistului", a spus Philippe Gustin, care îşi încheie mandatul pe 30 aprilie, citat de Mediafax.

Procurorii au cerut astăzi arestarea la domiciliu a președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. Fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, căruia colegii au refuzat să-i ridice imunitatea, a fost trimis în judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel