Alice Drăghici, critici dure la adresa lui Lazăr: Nu poţi să fii un profitor! Trebuia să-ţi ţii gura!

Avocata Alice Drăghici a criticat ultimele declarații ale procurorului general, Augustin Lazăr, care astăzi și-a prezentat scuzele cu privire la perioada în care ar fi făcut poliție politică, pe vremea lui Ceaușescu. În urmă cu o zi, tot acesta anunțat că a trimis Dosarul Revoluției în judecată.

"Toată povestea asta oribilă se raportează la cariera lui, la faptul că şi-a depus din nou candidatura. Adică e în centrul tuturor problemelor care frământă ţara asta. De-aia şi întrebarea retorică: "E vreun câştig pentru societate plecarea mea?". Pe bune? Nu poţi, orice părere bună ai avea despre tine. Te plasezi ca individ în mijlocul acestei povești? Finalizarea Dosarului Revoluţiei legitimează mandatul de trei ani de procuror general al României pentru că a trimis în instanță o cauză atât de mult aşteptată şi crede că a oferit minima satisfacție celor care așteaptau acest lucru de zeci de ani? De fapt, este o jalnică satisfacţie, probabil, şi aşa se va dovedi şi în instanţă.

În continuare, crede că asta îl legitimează şi să candideze la un nou mandat. În continuare, felul în care se raportează la toate evenimentele astea care au marcat istoria României, viaţa noastră, a celor care am trăit în timpurile alea... Raportarea are o asemenea doză de cinism, de lipsă de empatie, încât nu ştiu ce m-a iritat mai mult: ce a spus sau cum a spus? Şi este exact aceeaşi atitudine ca cea a domnului Vișinescu: detaşare totală faţă de victime, o lipsă de implicare în ceea ce înseamnă trecutul tău, viaţa ta, o lipsă de asumare", a spus avocata Alice Drăghici în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

Vezi și: Cazul Iulius Filip. Augustin Lazăr, cele mai așteptate declarații 

"Nu merge aşa!"

"Sigur că poţi să spui nişte lucruri: "Am cunoscut sistemul acela, am fost procuror în timpurile acelea. Nu îmi sunt străine toate aceste lucruri, dar am avut la un moment dat bun-simţ să îmi dau seama că nu mai are rost să continui, că nu am voie să mai continui, că pot să mă angajez în mediul privat, valorificându-mi pregătirea profesională şi minima experienţă pe care o aveam şi făcând altceva". Nu poţi să fii un profitor al sistemului şi, până în 1990, şi procuror, şi procuror criminalist, şi să ai toate beneficiile de atunci, să vrei în continuare, după 33 de ani de la acele evenimente, să vrei să fii în fruntea în bucatelor. Nu merge aşa!", a mai susținut avocata.

Vezi și: De ce beneficiază Kovesi, în continuare, de serviciile SPP

"Era grav! Trebuia să ştii să îţi ţii gura"

"Era nevoie de un sistem judiciar, dar în momentul în care ştii că ai făcut nişte lucruri care nu sunt în regulă şi în momentul în care ai fost într-o funcţie de responsabilitate .... Degeaba vrea să spună că era un copil. Nu era doar un puşti. Nu punea nimeni la Comisia de eliberare pe unul care nu ştia de capul lui. Trebuia să fie un om care înţelegea sistemul. Un om care era ancorat în realităţile timpului şi care să nu crâcnească sau să vorbească prostii, să povestească pe acasă. Era grav! Trebuia să ştii să îţi ţii gura, în legătură cu lucrurile alea pe care le aflai. Nu poate să ne spună că nu ştia. Dacă nu ştia, cu atât mai rău. Ştia, le accepta şi lumea care l-a pus acolo ştia că va tăcea. A fost timpul lui, vremea lui. Gata, că au trecut 30 de ani!", a spus Alice Drăghici.

Vezi și: Petre Roman, șocat de Lazăr: Nu avea voie! Doamne, Dumnezeule!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel