Algeria: Studenţii manifestează pentru a doua oară în zi de marţi în timpul Ramadanului

Numeroşi studenţi manifestează marţi la Alger şi în alte oraşe universitare din Algeria pentru a cere plecarea de la putere a ''hoţilor'' şi a ''trădătorilor'' care au legături cu regimul preşedintelui demis Abdelaziz Bouteflika, relatează AFP.

În centrul capitalei, mai multe mii de studenţi, strânşi în faţa Poştei Mari, instituţie devenită punct de adunare pentru manifestaţiile din capitala algeriană, au reuşit să treacă, fără violenţă, de mai multe cordoane ale poliţiştilor pentru a ajunge la sediul Adunării Populare Naţionale (ANP, camera inferioară a parlamentului). Aţi jefuit ţara, hoţilor !, strigau într-un singur glas, în direcţia APN, manifestanţii, care protestează în toate zilele de marţi de la debutul, pe 22 februarie, a unei mişcări în Algeria de contestare inedită a regimului.

FLN, trădători !, se putea auzi de asemenea din rândul protestarilor, cu referire la Frontul de Eliberare Naţională, fost partid unic ce domină viaţa politică de la independenţă şi prezidat de către Abdelaziz Bouteflika, constrâns să demisioneze pe 2 aprilie, după 20 de ani la conducerea statului, de către mişcarea de contestare.

Studenţii, în cea mai mare parte purtând drapelul naţional, cereau de asemenea un stat civil, nu unul militar. De la demisia preşedintelui Bouteflika, armata, care a avut un rol decisiv în plecarea sa, a revenit în centrul mizei politice şi şeful statului său major, generalul Ahmed Gaid Salah, fidel timp de 15 ani şefului statului demis, este de facto noul om forte al ţării. Plecarea lui Bouteflika de la putere nu a atenuat mişcarea de contestare, care cere plecarea sistemului de la putere în ansamblul său şi refuză ca aparatul lăsat în urma lui să organizeze pe 4 iulie scrutinul pentru alegerea succesorului său. Potrivit site-ului de informaţii RSA, studenţii au defilat şi în alte oraşe ale ţării, îndeosebi în Constantine (nord-est), cel de-al treilea oraş ca mărime, Bejaia şi Bouira, în regiunea Kabylie (nord).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel