Alexandru Giboi, directorul AGERPRES, nominalizat la conducerea Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă (EANA)

Alexandru Giboi, directorul general  AGERPRES, a fost nominalizat pentru a fi ales membru al consiliului de conducere al alianţei de către şase agenţii membre (BTA - Bulgaria, CNA - Cipru, GHN - Georgia, AzerTac - Azerbaidjan, ANA-MPA - Grecia, Ukrinform - Ucraina). Propunerea a venit din partea lui Maxim Minchev, director general al BTA,  informația  fiind transmisă de  către Erik Nylen, secretarul general al EANA.

Numărul minim de susţinători pentru o asemenea propunere este de două agenţii membre ale alianţei. „Această nominalizare reprezintă un important pas înainte în zona europeană, atât pentru mine, cât şi pentru AGERPRES. Le mulţumesc colegilor din EANA pentru susţinere şi pentru încrederea pe care mi-o acordă. EANA este cea mai importantă organizaţie europeană legată de activitatea profesională a agenţiilor de presă, iar poziţia de membru al conducerii este una de mare responsabilitate. Sper că nominalizarea aceasta se va materializa într-un vot pozitiv în toamnă", a declarat Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES.

Este pentru prima dată în istoria alianţei când reprezentantul AGERPRES este propus şi susţinut pentru o funcţie de conducere în această organizaţie. De asemenea, Alexandru Giboi este singura persoană nominalizată pentru acest post.

Alegerile pentru conducerea EANA vor avea loc în luna septembrie, cu ocazia Adunării Generale de la Geneva.

Despre EANA

EANA a fost înfiinţată la 21 august 1956 în urma unei conferinţe ce a avut loc la Strasbourg. Alianţa reprezintă un forum pentru cooperare şi schimb de informaţii între agenţiile de presă europene şi cuprinde peste 30 de agenţii membre ce promovează respectarea drepturilor de autor, accesul la informaţie, dezvoltarea tehnologiei de transmitere a acesteia şi libertatea presei.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel