Alexandru Arșinel, operat. Ce spun medicii

stela-popescu-si-alexandru-arsinel-revin-la-teatrul-tanase-434x326
stela-popescu-si-alexandru-arsinel-revin-la-teatrul-tanase-434x326

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre intervenția pe care a suferit-o actorului Alexandru Arşinel.

"A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în Secţia de cardiologie a Spitalului Universitar. Pentru a avea şi o părere medicală mai amănunţită a venit şi domnul profesor Vinereanu care l-a examinat şi a decis, împreună cu domnia sa, să continue investigaţiile în cursul dimineţii de astăzi. Astăzi a fost spus unei coronarografii în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară inimii. Starea domniei sale este acum favorabilă, este conştient, cooperant, stabil hemodinamic, respirator, mănâncă, este foarte bine. În funcţie de evoluţia ulterioară, domnul profesor Vinereanu şi medicii Secţiei de cardiologie vor decide ziua când domnul Alexandru Arşinel va putea fi externat", a spus Nica. 

Cum a decurs procedura

Potrivit medicului, intra-procedural nu a apărut nicio complicaţie, iar intervenţia a durat în jur de 40 de minute, totul decurgând în condiţii normale. 

"Se introduce un cateter pe artera femurală. Cateterul acesta este însoţit de un balonaş care se deschide fix în zona arterei stenozate şi permite în felul acesta revascularizaţia muşchiului cardiac în zona unde perfuzia coronariană nu s-a putut face în condiţii optime din cauza acestei obstrucţii. 70% artera era obstruată, motiv pentru care s-a decis implantul unui stent, care se umflă ca o umbreluţă şi permite revascularizaţia muşchiului cardiac", a explicat managerul spitalului. 

La momentul internării, actorul era conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior, a precizat Adriana Nica. 

"Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a fost bine, echilibrat a intrat în sală", a adăugat ea. 

Când se va face externarea

Actorul ar putea fi externat în două sau trei zile, însă acest lucru va fi decis de medicii cardiologi. 

"Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă, în afară de stres, dumnealui are şi alte afecţiuni: dislipidemie, un diabet zaharat care nu este controlat cu insulină ci cu antidiabetice orale şi o hipertensiune arterială. Toate acestea coroborate au dus la depunerea unor cristale de colesterol cu greutate moleculară mică care obstruează această arteră de la nivelul cordului. În câteva zile va putea fi externat, în funcţie de evoluţia post-procedurală. Cred că în două, trei zile o să poată să fie externat. Colegii mei din Secţia de cardiologie vor decide acest lucru", a afirmat Nica. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel