ALERTĂ: Un medicament pentru osteoporoză crește riscul cardiac

p
p

Agenția Europeană a Medicamentului atrage atenția asupra riscului cardiac pe care-l aduce un medicament folosit pentru osteoporoză. 

Agenția Europeană a Medicamentului a terminat analiza asupra medicamentului pentru osteoporoză Protelos/Osseor. Potrivit concluziilor medicilor medicamentul nu va fi retras, însă va fi folosit ca ultimă alternativă pentru pacienții care nu pot fi tratați cu alte medicamente aprobate pentru osteoporoză. Agenția Medicamentului recomandă ca pacienții care vor fi în continuare tratați cu Protelos/Osseor să fie ținuți sub supraveghere medicală. Tratamentul trebuie oprit în cazul în care pacienții dezvoltă probleme cardiace sau circulatorii. Medicamentul poate determina hipertensiune arterială necontrolată și angină pectorală. Pacienților care au probleme cardiace sau circulatorii, precum accident vascular cerebral și atac de cord, nu li se recomandă acest medicament.

Recomandările Agenției Europene a Medicamentului vin după ce Comitetul agenției pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP)  și Comitetul pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență (PRAC) au cerut să fie suspendat medicamentului din cauza riscului cardiovascular. CHMP a apreciat drept corect riscul atenționat de PRAC. Cu toate acestea, CHMP consideră că pacienții care nu au un alternativa unui alt tratament pot folosi Protelos/Osseor, însă sub monitorizarea medicului, o dată la 6 luni-un an, pentru a reduce riscul identificat de PRAC. Totodată, studiul mai notează și efectele benefice ale medicamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel