Alegerile anticipate ar urma să aibă loc în iunie - surse

S-ar fi decis ca, în luna martie, să fie declanşate procedurile pentru alegerile anticipate, potrivit unor surse oficiale de la vârful PNL citate de Antena 3, urmând ca, în luna iunie, românii să meargă la urne pentru a-și exprima votul.

Procedurile pentru alegerile anticipate ar urma să fie declanşate în luna martie, potrivit surselor Antena 3.

"Ştiţi bine dorinţa exprimată public, în mod repetat, de preşedintele Klaus Iohannis, cea de organizare a unor alegeri anticipate, iar investirea acestui Guvern să aibă un caracter provizoiru. Preşedintele şi premierul Orban au spus la unison că se vor declanşa alegeri anticipate. Peste mai puţin de trei luni de zile, o să intrăm în toată logica acestei răsturnări de situaţie. Să avem anticipate presupune să cadă Guvernul de două ori. Cum va arăta România cu un Guvern care va fi dărâmat chiar de propria sa majoritate?

"Două tururi de scrutin"

Am mai experimentat lucrul ăsta cu PSD. Acum este ceva mai interesant pentru că atât preşedintele, cât şi majoritatea parlamentară sunt de aceeaşi parte şi va trebui să existe o explicaţie publică, de ce trebuie dărâmat acest Guvern. Dacă s-a luat această decizie, ca în martie să fie declanşată procedura pentru alegeri anticipate, ei bine, obiectivul este ca în luna iunie să avem alegeri parlamentare anticipate împreună cu alegerile locale şi chestiunea asta se va întâmpla în două tururi de scrutin", a declarat Radu Tudor în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel