Ajutor de ȘOMAJ pentru absolvenții de facultate. Acte necesare la dosar

Absolvenţii de studii superioare care au susţinut licenţa în luna iulie se pot înscrie în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AFOFM) Ilfov pentru a putea primi ajutor de şomaj.

"Indemnizaţia de şomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni şi este în cuantum de 250 de lei lunar. Bineînţeles, indemnizaţia se dă doar celor care nu îşi găsesc un loc de muncă. Conform Legii nr.76/2002, absolvenţii au la dispoziţie 60 de zile pentru a-şi depune dosarele, începând cu 1 august până la 30 septembrie. Pentru a primi banii, absolvenţii trebuie să deţină diploma de absolvent cu licenţă şi să nu urmeze o altă formă de învăţământ, inclusiv master", precizează ANOFM Ilfov. 

Documentele necesare sunt: copii după cartea de identitate, diplomă de licenţă sau adeverinţă de absolvire (original sau copie legalizată), adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt pentru muncă, adeverinţă fiscală eliberată de organele financiare teritoriale care să dovedească veniturile proprii impozabile şi un dosar plic, citează economica.net

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel